Gündem Bursa Kitap Fuarı açıldı

Bursa Kitap Fuarı açıldı

20.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği yle bu yıl 15’ncisi hazırlanan Kitap Fuarı ile 13’ncü Eğitim Fuarı kapılarını önceki gün kitap severlere açtı.

Bursa Kitap Fuarı açıldı

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki açılışa, Bursa Valisi İzzettin Küçük, İçişleri Eski Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Efgan Ala, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan ile çok sayıda yazar ve kitapsever katıldı. Türkiye Yayıncılar Birliği 2’nci Başkanı Fahri Aral, yaptığı konuşmada, “Bu sevindirici rakamı size vermiş olayım. Türkiye’de 3’ncü okuyan şehirlerden biri Bursa. Başka bir tablo daha çizeceğim size. 2016 yılında bizim, Milli Eğitim Bakanlığı ve meslek örgütlerinin verilerine göre Türkiye’de 666 milyon 865 bin kitap satıldı. Basılıp üretildi. Bursa’da nüfus oranına vurduğunuz zaman aslında kişi başına 8.4 kitap düşüyor ki, geçen seneye göre bu rakamda bir artış var. Geçen yıl bu rakam 7.4 olarak tesbit edildi” dedi.

Haberin Devamı

Törende söz alan Doğan Hızlan ise, “Bursa’nın kitap okuyan şehir olması çok güzel bir şey. Gerçekten artık şehirler böyle anılıyor. Ruhlarıyla, sanat etkinlikleri ile sanata gösterdikleri ilgiyle anılıyor” diye konuştu. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen Bursa Kitap Fuarı, 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Fuar, 26 Mart’taki kapanışa kadar devam edecek.