Gündem Bursa'da büyük yangın! 30 itfaiye aracıyla 5 saatte kontrol altına alındı

Bursa'da büyük yangın! 30 itfaiye aracıyla 5 saatte kontrol altına alındı

16.12.2023 - 13:18 | Son Güncellenme:

Bursa'nın Kestel ilçesinde ev tekstili üretimi yapan fabrikada çıkan yangın 5 saate kısmen kontrol altına alındı.

Saat 1200 sıralarında Bursa Ankara yolu Çataltepe Mevkisi’ndeki fabrikada başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 30 itfaiye sevk edildi. Ekipler alevlere müdahale etse de tekstil hammaddelerinin kısa sürede alev alması yangını büyüttü.

Haberin Devamı
1/4

2/4

3/4

4/4

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da olay yerine gidip yetkililerden bilgi aldılar.

Siyah dumanlar bir çok noktadan görülürken, havanın yağışlı olması itfaiye ekiplerinin işini kolaylaştırdı. Yangında herhangi bir yaralı yada can kaybı olmadığı bildirildi.

FABRİKADA 370 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Vali Mahmut Demirtaş fabrikada 370 kişinin çalıştığını belirterek, “Çok şükür can kaybı ya da yaralanma yok. Söndürme çalışmaları hızlı şekilde sürüyor. Hem büyükşehir ekipleri, havalimanı, orman ve DSİ itfaiye araçlarını buraya getirdik. Hızlı şekilde müdahale ediyoruz. En kısa sürede söndüreceğiz. İçerideki işçiler de tahliye edildi” dedi.

Haberin Devamı

Bursada büyük yangın 30 itfaiye aracıyla 5 saatte kontrol altına alındı

YANGIN DEPODA BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yangının 3. kattaki depoda başladığını belirterek, “3. katta depo kısmında yangını söndürmeye çalışıyoruz. İnşallah can kaybı yaralanma olmadan en minimum kayıpla atlatacağız. Muhtemelen yarım saat içinde kontrol altına alınmasını bekliyoruz. 3. katta iki köşe var. Oradan müdahale ediliyor. Soğutmaya geçeceğiz. İlk aldığımız bilgi depo kısmından başladığı. Tabiki kamera kayıtları ve diğer çalışmalarla kesin çıkış sebebi ve noktası belli olacak” dedi.

YANGIN 5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın Kestel ilçesinde ev tekstili üretimi yapan fabrikada çıkan yangın 5 saatte kontrol altına alındı. 3 katlı fabrikanın 3’üncü katındaki depoda çıkan alevler, 3 bin metrekarelik binanın yaklaşık 2 bin 500 metrekaresinde etkili olurken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bölgede 53 itfaiye aracı ile 160 personel görev yapıyor.