GündemBursa'da fırtına! İlkokulun çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

Bursa'da fırtına! İlkokulun çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

28.11.2021 - 14:38 | Son Güncellenme:

Bursa’da, saatteki hızı 69 kilometreye kadar ulaşan fırtına etkili olurken, ilkokulun çatısı uçtu. Çatı parçalarının düşmesiyle 1 ev ile 2 araçta hasar meydana geldi. İnegöl’de gece saatlerinde fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi.

Bursada fırtına İlkokulun çatısı uçtu, ağaçlar devrildi

Kentte dün akşam etkili olan kuvvetli rüzgar, zaman zaman saatteki hızı 69 kilometreye kadar ulaşan fırtınaya dönüştü. Yıldırım ilçesine bağlı Hacivat Mahallesi'ndeki Üstün Üründül İlkokulu'nun çatısı, fırtına nedeniyle uçtu.

Haberin Devamı

Çatı parçaları ise ev, garaj ve park halindeki araçların üzerine düşerken, 1 ev ile 2 araçta hasar oluştu.

Büyük gürültü duyduklarını belirten mahalleliden Uğur Akyüz, "Evden çıktığımda çatının uçtuğunu gördüm. Evim ve arabam hasar gördü. Komşumun aracı da hasar gördü. Şükür, canımıza bir şey olmadı. Okulda çocuk olsaydı ne olacaktı? Burada anaokulu da var, 3- 5 yaşında çocuklar var" diye konuştu.

Çatının sağlam olmadığını öne süren Turan Akyüz ise "Yapıda biraz ihmalkarlık var. Uçan çatı bir insanın başına gelseydi hesabını kim verecekti? Birimize bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Böyle ihmal olmaz" dedi.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kent genelinde etkili olan fırtına, İnegöl’de de hayatı olumsuz etkiledi. İlçede gece saatlerinde fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Adnan Menderes Bulvarı'nda bulunan, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki 2 ağaç, kaldırıma devrildi. Ağaçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler