Gündem Bursa'da istek şarkı cinneti! Hemen çalmadı diye öldüresiye dövdüler

Bursa'da istek şarkı cinneti! Hemen çalmadı diye öldüresiye dövdüler

24.10.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in istek şarkı çalmadığı gerekçesiyle öldürülmesinin yankıları sürerken, bir istek dehşeti de Bursa'da yaşandı. Bursalı müzisyen Özkan Süslerer'den istek olarak çiftetelli çalmasını isteyen alkollü şahıslar, 3 çocuk babasını öldüresiye dövdü.

Bursa'da bir eğlence mekanında 10 kişi, istekte bulundukları parçayı 2. kez çalmadığı gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen öldüresiye dövdüler.

Haberin Devamı

Olay, Mudanya ilçesinin Eşkel semtindeki bir eğlence mekanında meydana geldi. İddiaya göre, Mekana gelen 10 kişilik grup, o sırada sahnede olan müzisyen Özkan Süslerer’den 2. kez aynı parçayı çalmasını istedi. Müzisyen Süslerer ise çiftetelliyi biraz vakit geçtikten sonra tekrar çalacağını belirtti. Bunun üzerine 10 kişilik müzisyenle sözlü olarak tartışmaya başladı, mekan çalışanları ile müşterilerinin araya girmeyi sözlü tartışma sonlandırıldı.

MOLAYA ÇIKMASINI BEKLEDİLER

Saldırganlar sahnedeki çalışanların bir süre molaya çıkmasını bekledi. Bu esnada Özkan Süslerer’in molaya çıktığını gören 10 kişi arka bahçede yakaladığı müzisyeni öldüresiye dövdü. Olayı gören mekân çalışanları kavgayı tekrar ayırırken, durumu 112 Acil Çağrı Merkez’ine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri kaburgası kırılan ve yüzü tanınmayacak hâle gelen Süslerer’i hastaneye sevk ederken, jandarma ekipleri yaşanan olayla ilgili tahkikat başlattı.

Haberin Devamı

Bursada istek şarkı cinneti Hemen çalmadı diye öldüresiye dövdüler

Ölümden döndüğünü belirten 3 çocuk babası müzisyen Süslerer,” Oyun havası çalıyorduk. Yaklaşık 10 dakika sonra sanatçının gelmesiyle müziğe ara verdik. Daha sonra yanıma sahnede oyun oynayan müşterilerden biri geldi ve bana aynı parçayı bir kez daha çalmamı söyledi. Tekrar çiftetelli çalmamı istediler. Bende bir müddet sonra tekrar çalacağımı belirttim. Ardından benimle küfürlü konuşmaya başladı. Ben yine sabırlı davranıp bir şey demedim. Sonra bu 10 kişi bana pusu kurdular. Mola yapmamı beklemişler. Mola yapmak için arka bahçeye çıkınca bir anda darp etmeye başladılar. Bir türlü kaçamadım. Kaburgamda kırık ve omzumda çıkık oluştu. 3 gündür işe gidemiyorum. Bu kişilerden şikayetçiyim. 2 telefonum da kırıldı" diye konuştu.

Jandarma ekipleri güvenlik kamerasından tespit ettiği zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Bursada istek şarkı cinneti Hemen çalmadı diye öldüresiye dövdüler

'ORTAM GERİLİNCE SAHNEYİ TERK ETTİM'

Gece kulübünde ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmasını isteyen grup tarafından dövülerek hastanelik edilen piyanist Özkan Süslerer, tedavisinin ardından bugün taburcu oldu. Evinde istirahat eden evli ve 3 çocuk babası Süslerer, 25 yıldır piyanist şantörlük yaptığını belirterek, "Olay geçtiğimiz cuma gece 00.30 sıralarında oldu. Yaklaşık 10 kişilik grup geldi. Benden çiftetelli istediler. 8-10 dakika ben çaldım. Çaldıktan sonra sıra sanatçıya geldi. Sanatçı o sıra masadaydı. Sanatçı masada olduğu zaman istek kabul edilmez, sanatçıya hitap etmek zorundayım. Grup çiftetelli bittiği zaman tekrar yanıma geldiler. 'Tekrar çiftetelli istiyoruz' dediler. Kısa süre sonra çalacağımı söyledim. Çalmayacağım demedim. Ama sanatçının masada isteği var. 'Onu çalayım ondan sonra' dedim. Bunlar da 'Çalacaksın' diye tutturdular. Küfür ve hakaret etmeye başladılar. Daha sonra beni bırakıp sanatçının masasına sataşmaya başladılar. Bende ortamın gerildiğini görünce sahneyi terk ettim" dedi.

Haberin Devamı

Bursada istek şarkı cinneti Hemen çalmadı diye öldüresiye dövdüler

'BENİ DE ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETTİLER'

Gece kulübünün arka tarafına geçip ortamın sakinleşmesini beklediğini söyleyen Süslerer, şunları kaydetti:

"Bu grup benim arkaya çıktığımı görüp o bölüme geldiler ve arkamdan bana saldırmaya başladılar ve beni bu hale getirdiler. Kaburga kemiğim kırık, sağ omzum çıktı, yüzüm gözüm darmadağın oldu. Çalışamaz durumdayım. Sadece kafatasından 1 ay iş göremezlik raporu aldım. Daha kaburgam var. Omzum çıktı, org çalamayacağım. Ben müzisyenim, çok büyük saygısızlık yaptılar. Ankara'da geçenlerde bir müzisyen kardeşimizi öldürdüler. Şimdi beni de öldürmeye kastettiler, öldürmeye teşebbüş."

Müzisyenlere yapılan saldırıları kınadığını söyleyen Süslerer, "Bana saldıranlardan şikayetçiyim. Daha ifade veremedim ama en kısa zamanda karakola giderek şikayetçi olacağım. Bana 10 kişi saldırdı, 3'ü gözaltına alınmış, jandarma ekipleri 7'sini arıyor" diye konuştu.