Gündem Bursa'daki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

Bursa'daki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

02.09.2023 - 17:19 | Son Güncellenme:

Bursa’da dün saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı.

Bursa'da dün saat 16.00 sıralarında Mudanya’nın Göynüklü ile Altıntaş mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangına karadan ekiplerin, havadan da gece görüşlü helikopterlerin müdahalesi gece boyunca sürdü.

Haberin Devamı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra, arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlarda bölgede canla başla alevleri söndürmek için etti.

132 aracın ve 420 personelin gece boyunca müdahalede bulunduğu alandaki yangın, 17 saatin sonunda kontrol altına alındı.

DUMANLAR ŞEHRİN BİRÇOK NOKTASINDAN GÖRÜLDÜ

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bölgeye havadan da helikopter destek verdi. Yükselen dumanlar, şehrin birçok noktasından da görüldü.

Bursadaki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

VALİ DEMİRTAŞ: YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI İÇİN CİDDİ MÜCADELE EDİYORUZ

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, bölgeye gelerek yetkililerden bilgi almıştı. Alevlere 6 uçak ve 4 helikopterle havadan da müdahale edildiğini söyleyen Demirtaş, "Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Tabii şiddetli bir rüzgar var. Hakikaten çalışmalarımızı kısıtlıyor. Şu an arkadaşlarımız çok ciddi şekilde mücadele ediyor. Vatandaşlarımız da çok ciddi anlamda yardım ediyor. İnşallah en kısa zamanda kontrol altına almaya çalışıyoruz. 6 tane uçağımız var, 4 tane helikopterimiz var. Gelecek olan helikopterlerimiz de var. İnşallah en kısa süre içerisinde kontrol altına almak istiyoruz. Amacımız şu an alevlerin özellikle yerleşim alanlarına yaklaşmasını istemiyoruz. Şu an mücadelemiz bu. Yerleşim alanına pek uzak değil alevler ama önünü kesmeye çalışıyoruz" demişti

Haberin Devamı

Bursadaki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

 ORMAN YANGINI ARILARI TELEF ETTİ

Kısa sürede şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın arı kovanlarının olduğu yere de sıçardı. Birçok hayvanın telef olduğu yangına, yaklaşık 100 araç, 300 itfaiye personeli, 6 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter ve iki gece görüşlü helikopter ile hem havadan, hem de karadan müdahale edildi.

Bursadaki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

 

Bursadaki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı

İZMİR

İzmir'in Gaziemir ilçesinde ormanda yangın çıktı. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle 1 saatte kontrol altına alındı.

Gaziemir'deki Ulaştırma Okulu yakınlarındaki ormanda, saat 17.30 sıralarında yangın başladı. Çevredekiler durumu orman ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 12 arazöz, 4 su ikmal aracı, 4 dozer bölgeye sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahaleyle 1 saatte kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Bursadaki orman yangını 17. saatte kontrol altına alındı