Gündem Bursluluk sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bursluluk sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

30.05.2019 - 09:31 | Son Güncellenme:

Bursluluk sınavı başvuru işlemleri 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında alındı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak uygulanacak olan bursluluk sınavı (İOKBS)için heyecan dorukta. Peki 2019 bursluluk sınavı ne zaman uygulanacak?

Bursluluk sınavı ne zaman Sınav giriş belgesi nasıl alınır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan bursluluk sınavına geri sayım başladı. Bursluluk sınavına katılacak öğrenciler, merakla sınav giriş yerlerini araştırıyor. Peki bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi 17 Mayıs 2019 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI KONULARI NELERDİR?

Bursluluk sınavı ne zaman Sınav giriş belgesi nasıl alınır

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 2 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.