Gündem Büyük biradere büyük takip

Büyük biradere büyük takip

08.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’de iki gazeteci, ülkedeki birçok kişinin dinlenmesi emrini veren istihbarat şefi Markus Seiler’e büyük bir ders verdi. Muhabirler, Seiler’ı 24 saat izleyip, her anını görüntüledi

Büyük biradere  büyük takip

İsviçre’de haftalık bir dergi, ülkenin istihbarat şefi olan Markus Seiler’den unutulmayacak bir intikam aldı. İstihbarat servisinin kişisel hayatı ihlal ettiğinden ve birçok kişiyi gizlice izlediğinden şikayetçi olan WochenZeitung (WOZ) gazetesi muhabirleri Dominik Gross ve Jan Jirat, rolleri değişerek 24 saat boyunca Seiler’i izledi.

Öğretmenini bile buldular
Gazeteciler önce Seiler’in ev adresini öğrendi. Daha sonra istihbarat şefinin evine giden iki arkadaş tüm komşularıyla konuştu. Seiler hakkında bilgi toplayan muhabirler, istihbarat şefinin eski ilkokul öğretmenlerinden biriyle bile görüşmeyi başardı. Daha sonra tüm bu detaylar gazetede yayımlandı. Gazetede yer verilen bilgiler arasında, Seiler’in maaşı ve ödediği vergiler de yer aldı. WOZ gazetesi, 20 bin kopya yayımlanan gazeteyle ilgili ilginç bir teklifi de istihbarat şefine sundu.

Haberin Devamı

İzlenmek neymiş gördü

Fransa merkezli haber ajansı AFP’ye konuşan derginin yayın yönetmeni Stefan Howald, “Gizlice izlenmenin ne olduğunu onlara göstermek istedik ve rolleri değiştirdik” dedi.
Howald, “Gazete basıldığında ona bu özel sayının 20 bin kopyasını da satın alabileceğini söyledik” dedi. Ancak istihbarat şefi gazeteye yanıt vermedi. WOZ ayrıca Seiler’in gününe dair detayları ‘markusseiler.ch’ adlı internet sitesinde de paylaştı.
Howald, 2012 yılında bir çalışanlarının gazetenin bazı bilgilerini çaldığını, istibarat servisinin de bu durumun üzerini örtmeye çalıştığını söyledi.