Gündem Büyük Oyun’da ödül 250 bin TL

Büyük Oyun’da ödül 250 bin TL

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kanal D’de mart ayında başlayacak ‘Abbas Güçlü İle Büyük Oyun’ yarışmasında büyük ödül olarak 250 bin lira verilecek

Büyük Oyun’da ödül 250 bin TL

Dijital oyunlar, film endüstrisini geride bırakarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çekerken, Türk gençlerinin ürettiği oyunlar dünyada milyonlara ulaşıyor. Türk gençlerinin kurduğu oyun şirketleri, global arenada yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor. Yıllarca Kanal D’de ‘Genç Bakış’ programıyla gençlere mikrofon uzatan Abbas Güçlü, yine gençlerin arkasında durarak dijital dünyanın milyon dolarlık pastasından faydalanmaları için ekranlara döndü. ‘Abbas Güçlü İle Büyük Oyun’ yarışması mart ayında Kanal D’de başlıyor. Detayları Abbas Güçlü ile konuştuk.

Haberin Devamı

- Abbas bey yarışma fikri nereden aklınıza geldi?

Bu projeyi oluştururken pek çok gerekçemiz vardı. Önceliğimiz, yediden yetmişe hepimizi katma değeri yüksek bir üretime yönlendirmekti. Hindistan son 20 yılda bu konuda müthiş bir yol katetti, biz neden daha fazlasını başarmayalım.

- Senelerce ‘Genç Bakış’ programını yaptınız, gençlerin sesi oldunuz, size çok güveniyorlar, anladığım kadarıyla bu proje onlar için.

‘Genç Bakış’ programını yaptığımız zaman gençlerle bir aradaydık. Ben ülkemizin gençlerine inanıyorum. Evet, Türk gençleri bu programda yine pratik zekasını kanıtlayacak. Çünkü günümüzde, dünyanın en stratejik ve en çok kazanç getiren sektörlerinden birisi olan yazılım konusunda ülkemizde müthiş bir potansiyel var. Bunu desteklemek de hepimizin boynunun borcu. Artık oynayan değil, oyun yazan bir toplum olmak dönemin gereği. Tanıtımlarda, “Siz yazın dünya oynasın, ülke kazansın” derken de hedefimiz buydu. Türk yazılımcıları, Türk tasarımcıları desteklemek ve yüreklendirmek lazım. Dünyada çok büyük bir pazar var, Türkiye bu pazarda hak ettiği yeri almalı. Kendi teknolojimizi üretmeliyiz. Artık güç bu alanda. Bakın son dönemde Türk oyun şirketlerinin adını uluslararası arenada duymaya başladık. Türk girişimcilerini destekleyip yerli teknoloji üretmemiz şart. Eğer istersek ve inanırsak onların 20 yılda aldığı yolun çok daha fazlasını 10 yılda alabiliriz.

Haberin Devamı

- Peki, programa herkes katılabilecek mi?

Programımız için yaş ve eğitim sınırlaması yok. Yaş sınırlaması özellikle koymadık, kategorilere özellikle ayırmadık. Çünkü oyunun yaşı olmaz. Oynarken de yazarken de… Bu arada başvuran yarışmacılar içinde profesörler de var, ilkokul öğrencileri de. Ben de oyun yazdım diyen herkes başvurabilecek.

- Nasıl başvursunlar?

Dijital dünyanın yeni yıldızlarını ortaya çıkaracak olan ‘Büyük Oyun’ için www.kanald.com.tr adresinde başvurular başladı.

- Proje ortaklarınız kimler olacak, büyük ödül var mı?

Müthiş ödüller var ama çok daha önemlisi yarışmacıların yaşayacağı manevi haz. Vitrine çıkmak, sadece kendilerini değil, ailelerini ve arkadaşlarını da mutlu edecek. Programımız Kanal D, ODTÜ, Netmarble Türkiye ve StartersHub iş birliği çerçevesinde gerçekleşiyor. Dünyanın en büyük oyun yayın şirketlerinden Güney Koreli Netmarble Türkiye, ilk üçe yayıncı desteği veriyor. Ayrıca melek yatırımcı olarak, birinciye yatırım ortaklığı karşılığında 250 bin lira destek sağlıyor. Dünyanın en önemli oyun motoru şirketlerinden Unity, birinci olan ekibi, bu alandaki en büyük etkinliklerden biri olan Unity Europe Kopenhag’da ağırlayacak. Dünyanın dört bir tarafından gelen oyun geliştiricilerle buluşturacak. Türkiye kökenli ve ABD’de şubeleri olan JustEnglish de ilk 3’e Amerika’da 3 ay dil kursu veriyor.

Haberin Devamı

- Peki ödüller bu kadarla sınırlı mı?

Kesinlikle hayır. Birbirinden sürpriz ve değerli armağanları da yayın sırasında açıklayacağız. Dahası, yarışmacıları canı gönülden destekleyip, onların başarılarını ödüllendirmek ya da onlara melek yatırımcı olmak isteyen herkese de kapımız sonuna kadar açık olacak. Bu arada bu önemli yarışta, ülkemizin dünya liginde öne çıkan üniversitelerimizden ODTÜ ve İTÜ de teknoparklarında, finale kalan tüm ekiplere ücretsiz ofis olanağı sağlıyor. Diğer tüm destekçilere olduğu gibi bu iki güzide üniversitemize de çocuklarımız adına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Kısacası oyun sadece oyun değil ve büyük yarışta biz olmalıyız diyen herkes www.kanald.com.tr adresinden başvurularını yaparak bu projeye katılsın.