Gündem Büyükada duruşmasında 4 sanığa ceza çıktı

Büyükada duruşmasında 4 sanığa ceza çıktı

04.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyükada’da 5 Temmuz 2017 tarihinde yaptıkları toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcisi 11 sanık hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Büyükada duruşmasında 4 sanığa ceza çıktı

Mahkeme, Uluslararası Af Örgütü Onursal Başkanı ve eski Direktörü Taner Kılıç’ı “örgüt üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına; sanıklar Günal Kurşun, İdil Eser ve Özlem Dalkıran’ı ise “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Nejat Taştan katıldı. Diğer sanıkları avukatları temsil etti.

Haberin Devamı

Sanıkların ve avukatlarının beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Taner Kılıç’ı “FETÖ/PDY silahlı terör örgüt üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Günal Kurşun, İdil Eser ve Özlem Dalkıran ise “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanıklar Ali Ghravi, Nejat Taştan, Veli Acu, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Peter Frank Steudtner ve Muhammed Şeyhmus Özbekli’nin ise beraatlerine karar verdi.