Gündem Büyükerşen’in yargılandığı davada reddi hakim talebi

Büyükerşen’in yargılandığı davada reddi hakim talebi

08.03.2010 - 15:49 | Son Güncellenme:

Hakimin avukat kızının, belediyede çalışıyor olması gerekçe gösterildi

Büyükerşen’in yargılandığı davada reddi hakim talebi

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçundan yargılandığı davada, şikayetçi AK Parti eski İl Başkanı Murat Canözer, hakim Veli Orbay Özgür’ün avukat kızı Meltem Simge Özgür’ün belediyede çalışması nedeniyle reddi hakim talebinde bulundu. Hakim Özgür, Canözer’in isteğinin ağır ceza mahkemesi tarafından değerlendirmesine karar verdi.

AK Parti Eskişehir eski İl Başkanı ve son yapılan yerel seçimlerde Eskişehir’in Tepebaşı ilçe belediye başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayan Murat Canözer, seçim çalışmaları sırasında DSP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kendisine iftira attığını ve hakaret ettiğini öne sürerek savcılığa başvurdu. Şikayet üzerine Yılmaz Büyükerşen hakkında Eskişehir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ikinci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Yılmaz Büyükerşen katılmazken, şikayetçi Murat Canözer, avukatı Pınar Turhanoğlu ile Büyükerşen’in avukatları Kazım Kurt ve Cemal Okan Yüksel katıldı.

Murat Canözer’in avukatı Pınar Turhanoğlu mahkeme hakimi Veli Orbay Özgür’e verdiği yazılı dilekçede, avukat olan kızı Meltem Simge Özgür’ün 1 Şubat 2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını, bunun da kamuoyunda yanlış anlaşılabileceğini söyleyerek reddi hakim talebinde bulundu.

Yılmaz Büyükerşen’in avukatları Kazım Kurt ile Okan Cemal Yüksel de dilekçede belirtilen hususların reddi hakim talebini haklı kılmayacağını savunarak, talebin reddini istedi.

‘KENDİNE VE BAŞKALARINA GÜVEN’ Eskişehir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Veli Orbay Özgür, reddi hakim talebinin Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirmesine karar verdi. Hakim Özgür kararı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kızımın bu kuruma alınması ve çalışıyor olması nedeniyle tarafsızlığımdan kuşku edilmesini, önemli bir bölümü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığında olmak üzere, tamamına yakını ceza yargıçlığında geçen on yıllarla ifade edilecek yargıçlık yıllarımın bana verdiği ‘Kendine ve başkalarına güven’ ilkesi içinde haklı ve doğru buluyorum. Bu nedenle isteklerinin, incelenip karara bağlanması için yetkili ve görevli Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilmesine karar veriyorum.” Eskişehir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Veli Orbay Özgür, duruşmayı 22 Mart 2010 tarihine erteledi.