Gündem ByLock’ta ahlaksızlık ve inanç istismarı

ByLock’ta ahlaksızlık ve inanç istismarı

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gözaltına alınan sekiz FETÖ’cünün ByLock programı yazışmalarında, ahlaksız izdivaç ifadeleri ve peygamberin kullanıldığı inanç istimarını içeren diyaloglar tespit edildi.

ByLock’ta ahlaksızlık ve inanç istismarı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmalarda, terör örgütü FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen şüpheliler hakkında çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda; örgütün sözde Marmara ve büyükşehir bölgeleriyle, eyalet olarak adlandırılan ilçelerinden 12’sinin ‘erkek-bayan talebe mesulu’, ‘muhasebecisi’ ve ‘ünitecisi’ gibi yapılarında yönetici olan 36 şüpheli belirlendi. ByLock’tan yaptıkları yazışmaları tespit edilen şüphelilere önceki gün operasyon düzenlendi. 8 kişi gözaltına alınırken diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Polisin operasyon öncesi yaptığı tespit çalışmalarında deşifre edilen ByLock mesajlarında ise ilginç yazışmalar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Efendimiz buraya geldi’

Örgüt üyeleri arasındaki bir evlilik çalışmasında S.T. isimli örgüt mensubu kadını evlendirmek isteyen izdivaç görevlilerinin “S.T. ile mülakat yapıldı mı? Başörtü problemi var mı?” diye sorduğunun tespit edildiği yazışmaların bir başkasında ise Manisa’da cezaevindeki örgüt üyelerinin ziyaret edildiği geçiyor. Ziyarette bir örgüt üyesinin duasını içeren diyalogda “Muaz abi hacet namazı sonrasında ellerini iyice açmış. Medet ya Resulullah diye yalvarırken koğuşun kapısı açılıyor. Pat diye kapı açılıyor. O ortamdaki herkes fahri kainat Efendimizi teşrif ediyor” cümleleri geçiyor.

‘Olcay’ kod adlı bir şüphelinin Bank Asya içerikli yazışmasında, bir işçinin gördüğü iddia edilen ve Şubat 2016’da paylaşılan mesajı ise şöyle: “İşçi abinin gördüğü rüya. Ağabeylerle salondayız. H.E. sohbet ediyor. Sinevizyonda yeşil bir listede Bank Asya ve hizmetlere sahip çıkanların ismi var. Bunlar cennetlik liste diyor. Kırmızı liste de var. Bunlar da süreçte ayrılanlar... Sohbetin sonunda ise sorusu olan var mı diye soruluyor, H.E. ben de bunu bekliyordum. Yan odada davanın sahibi var. Cevabı O (S.A.V.) versin diyor. Yan odamızdan Efendimiz’in (S.A.V.) sesi duyuldu. Dışarıdakiler içeridekilerle aynı seviyeye gelene kadar devam edecek” deniliyor.

Haberin Devamı

‘Başörtüsünü açma şansı var mı?’

Evlendirme imamlarınca yapılan bir görüşmenin yer aldığı yazışmaların birisinde Mehmet S. T. isimli örgüt mensubunun yaptığı yazışma ise şöyle:

X: Görüntü olarak bir beklentisi yoktur umarım ablanın.
Y: Maalesef.
X: Görüntü kötü değil ama ilk görüştürdüğümüz abla biraz yaşının üstünde gösteriyor demişti.
Y: 89 ve üstünde olmalı.
X: Ebru hanım için bir abimiz var. Ama Ebru Hanım örtü meselesinde net mi? Yani açma şansı var mı?
Y: Anne baba ne iş yapıyorlar.
X: Tamam.