Gündem Çalıntı uyuşturucu parasıyla himmet

Çalıntı uyuşturucu parasıyla himmet

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çalıntı uyuşturucu parasıyla himmet

Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timi’nde (CAT) görevliyken 17/25 Aralık sonrası görev yeri değiştirilen firari polis Kudret T.’nin adli emanetten çaldığı uyuşturucuları sokak satıcılarına satıp gelirin bir kısmıyla FETÖ’ye himmet verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

17-25 Aralık sonrası Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne atanan Kudret T. ele geçirilen uyuşturucuların adli emanete gönderilmesiyle görevlendirildi. Ankara’da yakalanan 3 torbacı, sattıkları uyuşturucunun bir kısmını Kudret T.’den aldıklarını ifade etmesi üzerine, polis memuru teknik ve fiziki izlemeye alındı. Takip sonunda Kudret T. gözaltına alındı ancak mahkeme tutuksuz yargılanma kararıyla serbest bırakıldı. Adli emanete götürdüğü uyuşturucuları satmak için çaldığı gerekçesiyle hakkında açılan davada ise 25 yıl cezaya mahkum olan Kudret T., 2 yıl önce kayıplara karıştı.

Kudret T.nin Üsküdar’da saklandığını belirleyen ekipler, geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyonla firari polisi gözaltına aldı. Cüzdanının gizli bölmesinde F serisi olduğu öne sürülen 1 dolar ele geçirilen Kudret T.’nin sorgusunda, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen ve çaldığı uyuşturucudan elde ettiği paraların bir kısmını FETÖ’ye himmet olarak verdiği ortaya çıktı. İtirafçı olmak isteği öğrenilen Kudret T.’nin CAT timinde iken, çalıntı sorularla komiserlik sınavını kazandığı ancak örgütün “yerinde kal” talimatıyla rütbesini almayıp, memur olarak görevine devam ettiğini söylediği öğrenildi.