Gündem Çalışanları dövdü serbest bırakıldı!

Çalışanları dövdü serbest bırakıldı!

31.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Patron Şahin Şeker, “Beni görünce niçin ayağa kalkmıyorsunuz” diyerek iki çalışanı dövdü. Kadına defalarca vuran Şeker, mahkemece serbest bırakıldı

Çalışanları dövdü serbest bırakıldı

İstanbul Beşiktaş’ta ‘Meydan Beşiktaş’ adlı etkinlik alanının sahibi Şahin Şeker, bir konser esnasında “Beni görünce neden ayağa kalkmadınız” diyerek çalışanları darp etti. Defalarca tokat ve yumruğa maruz kalan kadın çalışanın darp görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının ardından Şahin Şeker gözaltına alındı. Şeker emniyette kendini, “Tansiyon hastasıyım. Ani öfke patlaması yaşıyorum” diye savundu. Meydan Beşiktaş’taki Dorock XL konser alanında çalışan Gaye Akıl, 10 Nisan akşamı mekanın mülk sahibinin şiddetine uğradı. Mekandaki kameraya da yansıyan şiddetle ilgili o gün gözaltına alınıp bırakılan Şeker, görüntülerin sosyal medyada tepki görmesi üzerine dün bir kez daha gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Adli kontrol ile

Saldırgan ifadesinde, “Olay günü iş yerine girdiğimde sinirliydim. Bilet satış bölgesinden geçerken, Gaye Akıl’la tartışma yaşadım ve oradan ayrıldım. Geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırlarıyla karşılaştım. Bilet kesen Enver D. ile konuşmak istediğim sırada Gaye Akıl müdahale etti. Bu sırada kendimi kaybettim ve tatsız olaylar yaşandı. Şirketteki maddi olumsuzluklar nedeniyle ani öfke patlamaları yaşıyorum, pişmanım” dedi. Şeker mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Personelimizin yanındayız’

Dorock XL de konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Haberlere konu olan arkadaşımız Gaye Akıl, Dorock XL’de 5 yıldır yürüttüğü görevine devam etmektedir. Darp olayını gerçekleştiren Şahin Şeker, Beşiktaş Dorock XL markasının değil, sadece markanın bulunduğu Meydan Beşiktaş ve otopark alanının mülk sahibidir.

Haberin Devamı

Gaye Akıl’ın maruz kaldığı çirkin şiddet olayının gerçekleştiği gece, markamızı Meydan Beşiktaş projesinin içerisinden tamamen çekmiş bulunmaktayız. Personelimizin hukuksal süreçte her konuda yanındayız.”

Çalışanları dövdü serbest bırakıldı

‘Özür dilerken bile vurdu’

Saldırıya uğrayan Gaye Akıl (50) Milliyet’e o anları anlattı: “Şahısla sadece merhabamız var. O gün de büyük bir konser organizasyonumuz vardı. Müşterileri karşılıyorduk. Bir anda Şahin Şeker içeri girdi ve ‘Neden ayağa kalkmadınız’ dedi. Yanımdaki arkadaşım, ‘Geldiğinizi görmedim’ dedi. Bunun üzerine arkadaşıma tokat attı. Bu sırada ben ayağa kalktım. Masaya vurup, ‘Beni görünce ayağa kalkacaksınız’ dedi. Ben de ‘Özür dilerim, geldiğinizi görmedim’ dedim. Cümlemi bitirmeden tokat attı. Özür dilerken bile dayak yedim. Kendimi korumak için dışarı çıktığımda, ‘Bir daha buraya gelirsen, öldürürüm seni’ diye tehdit etti. Arkamdan gelip, saçımdan tutup tekme attı. Beni korumaya çalışan arkadaşlarımı da darp etti. Darp raporu alıp, kamera görüntüleriyle dava açtık ve 6 ay uzaklaştırma kararı çıkarıldı.”