Gündem Cam filmi yasağı için 150 bin imza

Cam filmi yasağı için 150 bin imza

07.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 5 milyon araç sahibini ilgilendiren cam filmi yasağının yürürlüğe girmesinin ardından tartışmalar başladı.

Cam filmi yasağı için 150 bin imza

Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, yasağın mağduriyet yaratacağını savunarak, sosyal medya üzerinden görüşlerini paylaşan çok sayıda vatandaş, son olarak ise düzenlemenin iptali için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı, “Araçlarda cam filmi bir lüks değil ihtiyaçtır” başlıklı kampanyadan toplanan imzalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu’na (TOBFED) iletilecek. Cam filminin faydalarından bahsedilen kampanyada şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

“Cam filmi kaza anında cam parçalarının savrulmasını önler, yazın güneşin zararlı ışınlarından korur, sıcak havalarda klima kullanımını en aza indirerek yakıt tasarrufu sağlar ve araç camının kırılması ile yapılan hırsızlık olaylarını engeller.”

Fabrika çıkışlı film serbest

Araçların fabrika çıkışında takılan karartılmış cam olarak bilinen R43 camlar ise serbest bir şekilde kullanılabilecek. Diğer yandan, kusurlar tablosunda yapılan güncellemeye göre daha önce “hafif kusur” olarak değerlendirilen filmli camlar ve sonradan boyanmış camlar artık “ağır kusur” olarak değerlendirilecek ve bu araçlar muayeneden geçemeyecek.