Gündem Camilere haciz talebi

Camilere haciz talebi

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar hakkı kullanarak dört gökdelen yapan Taşyapı, Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlattı...

Camilere haciz talebi

Taşyapı, Meteoroloji Müdürlüğü arsasına inşa ettiği dört gökdelen inşaatını “hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle durdurarak zarara uğrattığı” gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat cezasına çarptırılan Kadıköy Belediyesi’ne icra işlemi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Göztepe’de bulunan son derece değerli Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü arazisi 2004 yılında kat karşılığında çıktığı ihale ile Taşyapı firmasının olmuştu.

101 milyon TL tazminat

Taşyapı, araziye ayrıcalıklı imar kullanarak 2007 yılında 4 gökdelen yapmaya başlamıştı. Belediye ise araziye 9 bin metrekarelik inşaatın fazladan yapıldığını tespit ederek iskân izninin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi’ne başvurmuştu.

Firma ise uğradığı maddi zararları gerekçe göstererek tazminat davası açtı.

Bilirkişi raporu ile davayı kazanan Taşyapı, “hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle durdurarak zarara uğrattığı” gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat cezasına çarptırılan Kadıköy Belediyesi’ne ait taşınmazlara icra işlemi başlatılması için İcra Müdürlüğü’ne başvurdu.

Haberin Devamı

25 taşınmaz için başvuru

Kadıköy Belediyesi’nin 2007-2010 yılları arasında inşaat faaliyetini yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat davası açan Taşyapı gerekçeli kararın açıklanmasının ardından 24. İcra Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak Kadıköy Belediyesi’nin taşınmazları ve banka hesaplarına el konulmasını istedi.

Taşyapı’nın haczedilmesini istediği yerler arasında Fikirtepe Camii, Fikirtepe Yeni Cami, Ali İsmail Korkmaz Parkı, Moda Parkı, Koşuyolu Parkı, Halis Kurtça Kültür Merkezi, Caferağa Spor Salonu, Kalamış Gençlik Merkezi, Suadiye Muhtarlığı, Rasimpaşa Muhtarlığı bulunuyor.

‘Halkımızın malını vermeyiz’

İstanbul Anadolu 6. Asliye Mahkemesi’nin Taşyapı lehine verdiği gerekçeli karara itiraz ettiklerini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şunları söyledi:

“Yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, şehitler verdiğimiz bugünlerde birileri çıkıyor camilere bile haciz gönderiyor. Halkın kullandığı parkları, yediden yetmişe herkesin spor yaptığı alanları, binlerce sanat etkinliğine ev sahipliği yapan kültür merkezlerini almak istiyor. Ben bunu açıklayacak cümle bulamıyorum. Bir ülkenin haline bakın bir de bunların yaptığına bakın. Kadıköylülerin malını ve parasını kimseye vermeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Halkın kullandığı hiçbir yere haciz olmayacak’

Taşyapı sahibi Emrullah Turanlı “Türkiye bir hukuk devletidir. Bana yapılan haksızlıklara karşı hakkımı hukuk mahkemeleri aracılığıyla arıyorum. Bu tazminatı suçu isleyenler ödeyecek. Halka açık hiçbir yere haciz koydurmayacağım. Belediyenin kasasına ve makam arabasına haciz uygulanacak. Halkın kullandığı hiçbir yere haciz olmayacak” dedi.