GündemCamiye haciz geldi

Camiye haciz geldi

25.07.2009 - 17:03 | Son Güncellenme:

.

Camiye haciz geldi

SAMSUN'da müteahhit Ali Kaya, 2 yıl önce yapımını tamamladığı Mescidi Aksa Camii'nin parasını alamadığı için haciz getirdi. Müteahhit Kaya, alacağını tahsil edilemediği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

3'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi müteahhidi haklı buldu ve Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni 31 bin 56 TL ödemeye mahkum etti. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zekai Işıtan, “Dernek olarak yaklaşık 28 bin TL ödedik. Ancak, karşılığında herhangi makbuz almadığımız için bunu kanıtlayamadık. Müteahhidin Allah korkusu yok. Aldığı parayı ‘almadım’ diyor” dedi. Müteahhit Ali Kaya, camiyi haciz ettirmekten rahatsız olmadığını anlatırken, “Ben hak ettiğim parayı istiyorum. Bana söz verilen miktarın altında bir ödeme yapıldı. İmamın namaz kıldığı seccadeyi de alsalar rahatsız olmam” dedi.

Samsun'un Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve müteahhit Ali Kaya tarafından 2001 yılında yapımına başlanan, 2007 yılında tamamlanan Mescidi Aksa Camii mahkemelik oldu. İddiaya göre, Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Müteahhit Ali Kaya ile anlaşarak cami yaptırmak istedi. Bunun içinde belirli süreler içerisinde toplam 27 bin 985 TL ödeme yaptı. Ancak yaptıkları ödemelerle ilgili herhangi makbuz alınmadı. Müteahhit Ali Kaya 2006 yılında parasının ödenmediğini öne sürerek 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açıldı. 2007 yılında sonuçlanan mahkemeye göre derneği 20 bin 534 TL ödemeye mahkum etti. Faiziyle birlikte 31 bin 56 TL ödeyecek olan dernek bu kararı temyiz etti. Yargıtay’da yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği bu parayı ödemeyince Samsun 3'üncü İcra Müdürlüğü görevlileri camiye hacze gelerek, klima, televizyon ve avize gibi değerli eşyaları kayıt altına aldı. Dernek Başkanı Zekai Işıtan, şöyle dedi: “Müteahhide belirli süreler içerisinde 27 bin 985 TL ödeme yaptık. Ancak, tek hatamız karşılığında herhangi almadık. Parayı aldığı halde almadığını söylüyor. Bizim bunu ödeme şansımız da yok. İcra memurları gelerek camideki eşyaların değer tespitini yaptı. Bu parayı ödemezsek caminin eşyaları gidecek. Müteahhidin Allah korkusu yok. İbadethane haciz edilir mi?” Müteahhid Ali Kaya ise, buranın bir cami ve haksız here haciz edilmeyeceğinin bilincinde olduğunu belirtirken, “Ben hak ettiğim parayı almak için bu yola başvurdum. Ben oraya icrada belirlenen rakamın 2 katı masraf yaptım. Para aldım. Ancak, bana söz verilen miktarın altında ödeme yapıldı. İmamın namaz kıldığı seccadeyi de alsalar bundan rahatsız olmam. Hak ettiğimi alsaydım icraya vermezdim” dedi.