GündemÇamlıca Camii’nde ilk ezan

Çamlıca Camii’nde ilk ezan

08.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çamlıca Camii’nde ilk ezan sesi dün sabah yükseldi. Cami, sabah namazıyla cemaate hizmet vermeye başladı Namaza Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım ve binlerce vatandaşlar katıldı

Çamlıca Camii’nde ilk ezan

İstanbul’un yeni sembollerinden biri haline gelen Çamlıca Camii’nde ilk ezan sesi dün sabah yükseldi. Sabah namazıyla ibadete açılan Çamlıca Camii’ne vatandaşlar dün sabah saat 05.00’te İstanbul’un çeşitli ilçelerinden aileleriyle birlikte gelmeye başladı. İlk olarak caminin avlusunu gezen vatandaşlar saat 05.30’da caminin içine alındı. 3 katlı olan caminin ikinci katı ise kadınların ibadet etmesi için ayrılmıştı. Cami cemaatini katlara merdivenin yanı sıra 4 adet asansör taşıdı. Camiyi gezen vatandaşlar bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çekti. Tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini dile getiren vatandaşlar, cami içerisinde dua etti. Camiye gelen vatandaşlardan Yusuf Elturan, “Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Çok güzel olmuş. Bugün ibadete açıldığı için ilk namaz kılanlardan olmak istedik. Ailecek geldik. Teravilerde, Cuma namazlarında gelmeye çalışacağım derken Şükrü Aydoğan da “Bu eseri görüp de duygulanmamak mümkün değil. Memleketimize, Müslüman âlemine hayırlı uğurlu olsun. Artık buraya sık sık gelirim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Çok mutluyum’

Caminin açılışı için ailesiyle birlikte Kadıköy Göztepe’den gelen Abdülkadir Demir de, “Muhteşem bir şey. Türkiye’yi, bizi yansıtıyor. Gurur duyuyorum bu eserle yapanların emeğine sağlık. Olanakları fazla olan bir kompleks. Taksim’deki camiyi de merak ediyorum” dedi.

Binali Yıldırım camiyle ilgili, “Proje müellifinden mimarına yapımında emeği olan tüm arkadaşlara İstanbullular adına teşekkür ediyorum. Cami İstanbul’un heybetini, 7 tepeli İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş. Resmî açılışı daha sonra Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. 3 ayların başlangıcı Leyle-i Regaip kandili vesilesiyle ibadete açıldı. Namazı yoğun bir katılımla eda ettik. Bir çok özelliği var. Minaresinde, kubbesinde diğer aksamlarında bir çok ilkleri barındırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çamlıca AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir de “Fatih’te 14 yıl hizmet etmiş biri olarak böyle bir caminin bizim dönemimizde yapılmış olmasına ve onun ilk cemaati olmaktan dolayı büyük heyecan yaşıyorum. Mevla’m başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yapanlardan razı olsun. Tarihe tanıklık ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

Çamlıca Camii’nde ilk ezan

Regaip Kandili idrak edildi

İslam aleminde üç ayların başlangıcı kabul edilen Regaip Kandili dün tüm yurtta binlerce vatandaşın dualarıyla idrak edildi. Çamlıca Camii’nde de binlerce vatandaşın katılımıyla yoğunluk yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de camiye geldi. Cemaatle kılınan akşam namazıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve okunan kasidelerle devam etti. Program, yatsı namazından sonra yapılan duayla son buldu.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler