Gündem Can dostu muhtar

Can dostu muhtar

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Şafak Mahallesi’nde 31 Mart’ta yapılan seçimlerde yeniden muhtar seçilen Mehmet Ali Turğut’un hayvanlara ilgisi 5 yıl önce kızının okulda yaralı halde bulup montunun içinde eve getirdiği kediyle başladı.

Can dostu muhtar

Sosyal medyada “@47turgut” kullanıcı isimli çok sayıda takipçi kazanan Turğut, kızının yardımıyla buradan yayınladığı ilanlarla ülkenin ve dünyanın dört bir tarafından gelen mama yardımlarını da ilçe genelindeki 50 noktada sokak hayvanlarına ulaştırıyor. Turğut ayrıca tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan onlarca hayvanın da bugüne kadar tedavisininin yapılmasını sağladı.

Haberin Devamı

‘Elimden geleni yapıyorum

Ülkenin birçok noktasından vatandaşların gelip hayvanları yerinde gördüğünü belirten Turğut şunları söyledi: “Bugüne kadar kesinlikle para kabul etmedim. Sadece mama yardımı kabul ediyoruz. Veterinere tedavi için getirdiğimiz hayvanlarımız için de sosyal medyada ilan ediyoruz ve yardımseverler tedavi masraflarını direkt olarak veterinerin hesabına yatırıyorlar. Katarlı bir pilot para teklif etti, ben kabul etmeyince bize 750 kilo mama yardımında bulunmuştu. Allah razı olsun. Danla Biliç sayesinde daha da tanındık ve mama yardımları arttı. Mama gelmediği zamanlarda da kendim ciğer
ve tavuk alıp haşlayarak veriyorum. Batman’daki bir yaralı kedi için bile araba tutup tedavisi için Mardin’e
getirdik. Elimden geleni yapıyorum.”