Gündem ‘Can’lı e-kitap basılının yarısı

‘Can’lı e-kitap basılının yarısı

31.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yayımlanan ilk elektronik kitabın sahibi Can Yayınları, bu konudaki öncü rolünü sürdürerek bir ilke daha imza atıyor.

‘Can’lı e-kitap basılının yarısı


Yayınevinin bu haftadan itibaren uygulayayacağı karara göre, Can Yayınları etiketi taşıyan tüm e-kitaplar basılı kitabın yarı fiyatına okura sunulacak. ‘Aynısının Yarısı!’ sloganıyla duyurulan kararı anlatan yayınevinin sahibi Can Öz, e-kitaba uygulanan fiyat politikasının, yayınevi için büyük bir fedakarlık değil, sadece doğru fiyatlandırma olduğunu ifade etti ve “Yayıncılar olarak bugüne kadar okura e-kitap satın alması yolunda haklı bir gerekçe veremedik. Bence bu fiyat değişikliği, yayıncıların tamamının üzerine düşünmesi gereken bir özeleştiridir.
Telif hakları ile sözleşmeler mani olmadığı sürece tüm basılı kitaplarımızı e-kitaba dönüştürmeyi hedefliyoruz. Düşüncenin önündeki engel ve tartışmaların arttığı bu dönemde, elektronik kitabın bağımsızlığını ilan etmesinin ayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple yayıncılığa korku salan bu süreci sonuna dek desteklemekte kararlıyız” dedi.