Gündem Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Elektronik Sütyen' icat eden Can Dağdeviren'in hayatı

Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? 'Elektronik Sütyen' icat eden Can Dağdeviren'in hayatı

23.11.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

Canan Dağdeviren'in hayatı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. BBC 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 kadın listesini açıkladı. 100 Kadın arasında listede 'elektronik sütyen icadıyla Canan Dağdeviren de yer alıyor. Peki, Canan Dağdeviren kimdir?

Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli Elektronik Sütyen icat eden Can Dağdevirenin hayatı

Canan Dağdeviren kaç yaşında, nerede doğdu? İcadı ile BBC ilhan kaynağı ve etkili kadınlar listesine giren Dağdeviren'in hayatı merak konusu oldu. İşte bilim insanı Canan Dağdeviren'in kariyeri.

Haberin Devamı

CANAN DAĞDEVİREN ELEKTRONİK SÜTYEN İCAT ETTİ

İngiltere’nin yayın kuruluşu BBC, 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 kadın listesini açıkladı.

Bu kadınlar arasında bilim insanı ve mucit Canan Dağdeviren de bulunuyor. ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) doçent olan Canan Dağdeviren, kısa bir süre önce meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir ‘elektronik sütyen’ icat etti.

CANAN DAĞDEVİREN KİMDİR?

1985 İstanbul doğumlu olan Canan Dağdeviren Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği'nden 2007 yılında mezun olduktan sonra 2009 yılında Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programında yüksek lisans derecesi aldı.

University of Illinois'da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde 2014 yılında doktora derecesine sahip oldu. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Media Lab'da çalışmalarını sürdüren Dağdeviren Harvard Üniversitesi'nde genç akademi üyeliği bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Dağdeviren son olarak meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir elektronik sütyen icat etti.