Gündem Canı sıkılınca evden kaçtı, basında çıkınca eve döndü

Canı sıkılınca evden kaçtı, basında çıkınca eve döndü

29.08.2008 - 12:51 | Son Güncellenme:

.

Canı sıkılınca evden kaçtı, basında çıkınca eve döndü

MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde ‘İnternet kafeye gidiyorum’ diyerek evden kaçan 16 yaşındaki Gülbahar Baları, hakkında gazetede çıkan haberleri okuyunca pişmanlık duyup, 10 gün sonra evine döndü. Genç kız, çok sıkıldığı için evden kaçtığını, bu süre içinde parklarda yattığını belirterek, “bir daha asla böyle birşey yapmam” dedi.

Haberin Devamı

Erdemli’nin Merkez Mahallesi’nde oturan Baları ailesinin 4 çocuğundan 2’ncisi olan Gülbahar Baları, 17 Ağustos’ta ‘internet kafeye gidiyorum’ diyerek çıktığı evine bir daha dönmedi. Araştırmalarına rağmen kızlarını bulamayan ailesi polis ve jandarmaya başvurdu. Yine de kızları bulunamayan aile bu kez basın kuruluşlarından yardım istedi. Kendisiyle ilgili haberi gazetelerde okuyan Gülbahar Baları, pişman olup, telefonla ailesini aradı, annesi Ayşe ve babası Hasan Baları, Adana’ya giderek kızlarını aldı.

10 gün sonra kavuştuğu anne ve babasına sarılan Gülbahar Baları, “Bir daha evden kaçmayacağım” dedi. Evden kaçtıktan sonra parklarda yattığını anlatan Baları, “Evde sıkılmıştım. Ben de kendi başımın çaresine bakmayı düşünerek değişik illerde iş bulup çalışarak hayatımı daha güzel bir hale getireceğimi düşündüm. Biraz param vardı. Cep telefonumu da satarak Erdemli’den Mersin’e gittim. Mersin’de iş aradım, önce bir restoranda garsonluk yapmaya başladım. 3 gün sonra dayanamayıp işten ayrıldım. Sonra da kuaförde çırak olarak iş buldum” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENÇ KIZLARA MESAJ

Akşamları işten çıktıktan sonra geceleri kalabalığın ve polisin bol olduğu parklarda ve çay bahçelerinde, banklarda yattığını anlatan Baları, yaşıtı genç kızlara da mesaj vererek şunları söyledi:

“Bankların üzerinde uyudum. Banklarda yatarken gözüme çoğu zaman uyku girmiyordu. Korkuyordum ama yine de kendi hayatımı kazanacağıma inanıyordum. Mersin’de 3 gün kaldıktan sonra Adana’ya gittim. Orada 4 gün boyunca iş aradım, istediğim gibi bir iş bulamadım. Adana’da kaldığım süre içerisinde simit alıp çayla karnımı doyurdum. Parklarda ve çay bahçelerinin banklarında geceleri geçirdim. Kimse gelip bana bir şey sormadı. Yabancı bir ile geldiğim için herkes bana yabancı geliyordu. Korkuyordum ama bana kızacaklarını düşünerek ailemi arayamıyordum. Daha sonra sabahleyin gazete aldım. Gazetede benimle ilgili haberimi okudum. Bir anda ailem gözümün önüne geldi. Artık dayanacak gücüm kalmamış ve param da bitmişti. Gazeteyi okuduktan sonra annemi aradım. Annem sesimi duyunca ağladı ve çok üzgün olduğunu söyleyerek yerimi öğrenip beni almak istediler. Ben de yerimi söyledim ve ailem gelerek beni aldı. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Genç kızlara buradan bir şeyler söylemek istiyorum. Lütfen değişik hayallere kapılıp evden kaçmasınlar. En rahat edecekleri yer ailelerinin yanıdır. Son pişmanlık bana fayda getirdi. Ama, herkes için bu geçerli olmayabilir. Bir daha böyle bir olay yaşamak istemiyorum.”

Haberin Devamı

10 gün sonra kızına kavuşan anne Ayşe Baları ise, sevinç gözyaşları dökerken, ailelerin çocuklarıyla arkadaş gibi konuşmalarını istedi.