Gündem Canından eden dayak kamerada

Canından eden dayak kamerada

03.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Maltepe’deki Cezaevi’nde gördüğü şiddet nedeniyle yaşamını yitiren 15 yaşındaki Onur Önal’ın dosyasına darp olayının görüntüleri konuldu

Canından eden  dayak kamerada

İstanbulda’ki Maltepe Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda geçtiğimiz yıl Ağustos ayında arkadaşları tarafından dövülerek ölümüne neden olunan tutuklu Onur Önal’ın (15) komaya girmeden bir gün önce dövüldüğü anların görüntülerine ulaşıldı ve dosyasına eklendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Onur Önal, cezaevinin bahçe kısmında arkadaşları M.Ö.(17) ve C.B.(16) ile ’simit’ olarak tabir edilen oyunu oynadığı sırada darp edildiği kameralara yansıdı. Ertesi gün 2 çocuk Önal’ın kafasını duvara vurarak yine darp etti.

Haberin Devamı

6 memura ihmal davası

Hastaneye sevk edilen Önal yaşamını yitirdi. Olayın ardından 2 çocuk hakkında “Kasten öldürme” suçundan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcılık 6 infaz koruma memurunun da ihmali oldukları gerekçesiyle 3’er aydan 1’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Her iki dava dosyasına da olaya ilişkin cezaevi kamerası görüntüleri konuldu.