Gündem Çankaya Mamak seçim sonuçları | 2019 Yerel seçim sonuçları

Çankaya Mamak seçim sonuçları | 2019 Yerel seçim sonuçları

31.03.2019 - 18:42 | Son Güncellenme:

Çankaya Mamak yerel seçim sonuçları için gözler sandıklardan çıkacak oylarda. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanan milyonlarca vatandaş il ve ilçelerindeki seçim sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Çankaya Mamak yerel seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve belediye başkanları ile ilgili tüm ayrıntılar milliyet.com.tr seçim sayfasında.

Çankaya Mamak seçim sonuçları | 2019 Yerel seçim sonuçları

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde milyonlarca vatandaş bugün sandık başındaydı. Büyükşehir olan illerde: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı, Belediye Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti için; Büyükşehir olmayan illerde ise: İl Genel Meclisi Üyeliği, Belediye Başkanı, Belediye Meclisi Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti için oy kullanıldı.

Haberin Devamı

Peki Çankaya Mamak 2019 yerel seçim sonuçlarında en fazla oyu alan hangi parti olacak? 2019 Yerel seçim sonuçları, partilerin oy dağılımları, il ve ilçe belediye başkanları ile ilgili tüm ayrıntılar milliyet.com.tr seçim sayfasından görüntüleyebileceksiniz.

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE ÇANKAYA MAMAK OY ORANLARI

2014 ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2014 Yerel seçimlerinde Çankaya Belediye Başkanlığı için yüzde 64.8'lik oy oranı ile CHP ilk sırada yer alıyordu. Onu, yüzde 21.6 ile AK Parti, yüzde 9 oy oranı ile de MHP takip etmişti.

2014 yılında CHP Belediye Başkanı Alper Taşdelen seçilmişti. Bu sene Millet İttifakı adayı Alper Taşdelen oldu. Cumhur İttifakı ise Amber Türkmen aday gösterdi.

Haberin Devamı

2014 MAMAK BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2014 Yerel seçimlerinde Mamak Belediye Başkanlığı için yüzde 47.9'luk oy oranı ile AK Parti ilk sırada yer alıyordu. Onu, yüzde 38.9 ile CHP, yüzde 10.1 oy oranı ile de MHP takip etmişti.

2014 yılında AK Parti Belediye Başkanı Mesut Akgül seçilmişti. Bu sene Cumhur İttifakı adayı Murat Köse oldu. Millet İttifakı ise Adnan Demirci’yi aday gösterdi

2019 SEÇİM SONUÇLARI CANLI

31 MART 2019 SEÇİMLERİNE KATILAN PARTİLER

Saadet Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi

Türkiye Komünist Partisi

Vatan Partisi

Büyük Birlik Partisi

Hür Dava Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi

Demokrat Parti

Milliyetçi Hareket Partisi

İyi Parti

Halkların Demokratik Partisi

Demokratik Sol Parti