Gündem Cannes’da neler bekleniyor?

Cannes’da neler bekleniyor?

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes’ın programına açıklamasına 10 gün kala sinema yayınları bu yıl festivalde izleyici karşına çıkması beklenen filmleri tahmin etmeyi sürdürüyor.

Cannes’da neler bekleniyor

17-28 Mayıs tarihlerinde 70. kez düzenlenecek festivalle ilgili kulis haberlerine göre Sofia Coppola’nın başrollerini Nicole Kidman ve Kirsten Dunst’ın paylaştığı filmi ‘The Beguiled’ın festivalde olması bekleniyor. Film, ABD İç Savaşı döneminde Mississippi’de bir kız yatılı okulunda geçiyor. ABD bağımsız sinemasının önemli isimlerinden Alexander Payne’nin, Kristen Wiig ve Laura Dern’in başrollerini paylaştığı filmi ‘Downsizing’ de Cannes’da görücüye çıkabilir.

Haberin Devamı

İki Altın Palmiye ödüllü Michael Haneke’nin başrollerini Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant ve Mathieu Kassovitz’in paylaştığı yeni filmi ‘Happy End’, Cannes’da beklenen filmler listelerinin tepelerinde yer alıyor. John Cameron Mitchell’ın Elle Fanning ve Nicole Kidman’lı yeni filmi ‘How to Talk to Girls at Parties’ ise bilimkurgu ögeleri içeren romantik bir hikâye ve Cannes’da izleyiciyle buluşma olasılığı yüksek.

Cannes’da beklenen filmler listelerinde Türkiye kökenli iki yönetmenin ismi geçiyor. Fatih Akın’ın yönettiği ‘In the Fade’in de Cannes’da olabileceği konuşuluyor. Festivalde beklenen diğer bir Türkiye kökenli isim ‘Mustang’le dikkat çeken Deniz Gamze Ergüven. Yönetmenin Daniel Craig ve Halle Berry’nin başrollerini paylaştığı yeni filmi ‘Kings’ programda yer alabilir. Altın Palmiye ödüllü Abdellatif Kechiche’in yönettiği ‘Mektoub is Mektoub’un da festivale yetişirse programda olması bekleniyor.