Gündem Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

08.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da enkaz altındakilere ulaşma çalışmaları aralıksız sürerken, yakınları da umutla bekliyor. 120 vatandaşın yaşamını yitirdiği kentte depremden saatler sonra müjdeli haberler de geliyor.

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

DİYARBAKIR DHA, İHA - Diyarbakır’da Bağlar ilçesindeki Serin ve Serin 2 isimli apartmanlar ile Yenişehir ilçesindeki Sözen Apartmanı’nda depremden saatler sonra müjdeli haberler geldi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’daki enkaz çalışmalarında sevindirici haberler geldi. Bağlar ilçesi Tesisler Kavşak’ta bulunan Serin 2 Apartmanı’nda sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 20 saat sonra kurtarılanlar oldu.

Bebek ağladı kurtuldular

Enkaz altında bir bebeğin ağlama sesini duyan ekipler, çalışmalarını o bölümde yoğunlaştırdı. Yapılan çalışma ile bebeğin annesi sağ olarak kurtarıldı. Bebeğe ulaşılmaya çalışılırken, yaklaşık 30 dakika sonra aynı enkazdan bir erkek ile bir kadın daha sağ olarak kurtarıldı.

Ardından bir erkeğin cansız bedenine ulaşıldı. Jandarma ekiplerine ait arama kurtarma köpeği de bölgeye gelerek enkazda arama çalışmalarına dahil edildi. Çalışmaların 23. saatinde, 35 yaşlarında bir erkek daha sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan Hacire Bayancuk ile Serap Ateşoğulları’nın ise cansız bedenleri çıkarıldı.

Haberin Devamı

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

Serin Apartmanı’nda da 32 saat sonra umutlu bekleyiş sonuç verdi. 35 yaşındaki Zeynep Ateşoğulları yaralı olarak çıkarıldı ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen Apartmanı’nda da gece saat 04.00 sularında Cengiz Bingöl ve Muhammet Emir Bingöl yaralı olarak kurtarılırken Mehmet Kaya ve Hüsniye Kaya’nın cansız bedenine ulaşıldı. Depremden 28 saat sonra da aynı apartmanda 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır’da 10 kişilik aileden baba Osman, oğlu Musa, gelini Evrim Başal ve dört torunu hayatını kaybederken eşi Saime, kızı Berivan ve oğlu Serkan sağ kurtarıldı. Üçü yaralı olarak kurtarılan aileden yedi kişinin cansız bedeni otopsi sonrası Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hırsız korkusuna karşı nöbetteler

ŞANLIURFA DHA - Şanlıurfa’da depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmaları sürüyor. İl merkezi ve ilçeleri ile yaklaşık 3 milyona varan nüfusuyla depremden etkilenenler için 8 bin kişilik arama-kurtarma ekibi görevlendirildi. Kentte İpekyolu Caddesi’nde bulunan Osmanağa Apartmanı’nın enkazından 18 saat sonra bir kadın yaralı olarak kurtarıldı.

Kentte arama-kurtarma çalışmaları sürdürülürken, Şanlıurfa ve ilçelerinde 127 kişinin hayatını kaybettiği 2 bin 551 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Kentte yıkım tehlikesi bulunan evlerin tespiti için de ekipler çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

Elektrikler kesik

Riskin devam ettiği kentte yetkililer, hasarlı evlere girilmemesi uyarısında bulunuyor. Deprem nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde ise elektrik kesintisi devam ediyor.

Depremin ardından evlerini boşaltanların bazılarının, hırsızlık korkusu nedeniyle binaların önünden ayrılmaması da dikkat çekiyor. Tahliye edilen evlerin çevresinde polis, 24 saat devriye gezerek olası olumsuzlukların önüne geçmeye çalışılıyor. Afet öncesi hastanede yatanlar ve hayati tehlikesi bulunmayanlar taburcu edilirken, depremde yaralananlara yer açılmaya başlandı.

Depremin şiddetli hissedildiği kentte evleri hasar görenler, geceyi parklarda, spor salonlarında, araçlarda ve sosyal tesislerde konaklayarak geçirdi. Dün sabah itibarıyla kent genelindeki belli noktalarda konaklama için AFAD tarafından çadır dağıtımına başlandı. Çadırlar polis, asker ve bölge halkı iş birliğiyle kurulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

Kent merkezi ile ilçelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle akaryakıt istasyonlarında yakıt ve fırınlarda ekmek sıkıntısı yaşanırken, belediye ekiplerine belli noktalarda sıcak çorba servisi yapıyor. İpekyolu Caddesi’nde bulunan Osmanağa Apartmanının enkazından da 18 saat sonra bir kadın, yaralı olarak kurtarıldı.

Cansiperane çalışma sonunda güzel haber

Kilis’te kurtarma çalışmaları bitti

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, depremde zarar gören kentlerden Kilis’te incelemelerde bulundu. Dün yaptığı açıklamada Kilis’te toplam 466 kişinin yaralandığını belirten Muş “Bunların şu an itibarıyla 30’u serviste, 14’ü yoğun bakımda. Geri kalan vatandaşlarımız taburcu edilmiş durumda” dedi. Kilis’te 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Muş, “Buradaki 10 vatandaşımız Kilis’te ikamet eden, 12 vatandaşımız da diğer illerden buraya gelen ve vefat eden vatandaşlarımız” bilgisini paylaştı.Ticaret Bakanı Mehmet Muş, depremde zarar gören kentlerden Kilis’te incelemelerde bulundu. Dün yaptığı açıklamada Kilis’te toplam 466 kişinin yaralandığını belirten Muş “Bunların şu an itibarıyla 30’u serviste, 14’ü yoğun bakımda. Geri kalan vatandaşlarımız taburcu edilmiş durumda” dedi. Kilis’te 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Muş, “Buradaki 10 vatandaşımız Kilis’te ikamet eden, 12 vatandaşımız da diğer illerden buraya gelen ve vefat eden vatandaşlarımız” bilgisini paylaştı.Muş, kentte 138 binanın ağır hasarlı, 119 binanın yıkık durumda olduğunu da kaydetti. Muş “Kilis ilinde arama faaliyetleri sona ermiştir. Enkaz altında hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Vefat eden vatandaşlarımız toprağa verilmiştir. Geri kalan vatandaşlarımızın sağlığına, sıhhatine kavuşması için sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürmektedirler. Dolayısıyla Kilis normale doğru yavaş yavaş inşallah dönecektir” dedi. l HABER MERKEZİ