Gündem Çapkın’a, villada sabah operasyonu

Çapkın’a, villada sabah operasyonu

31.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alındı.

Çapkın’a, villada sabah operasyonu

Çapkın’ın İzmir’in Çeşme ilçesinde gözaltına alındığı belirtildi. Aynı operasyon kapsamında iki Kaymakam ve bir merkez valisi de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın hakkında da gözaltı kararı verildi. Çapkın, Çeşme’ye bağlı Dalyan Mahallesi’nde bulunan Havacılar Sitesi’ndeki rezidansında gözaltına alındı.

Polise gözaltı emri

Çapkın’ın iki haftadır Dalyan’da bulunduğu belirtildi. Çapkın için polisin büyük bir gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde, sürdürülen operasyonda, az sayıda polise gözaltı kararı emri verildi.

Bunun üzerine görevlendirilen polis ekibinin araştırmasında Çapkın’ın, Çeşme ilçesi Sakız Koyu’ndaki evinin adresi belirlendi. Bu bilgi üzerine görevlendirilen polis ekibi İstanbul’dan Çeşme’ye geldi. Sabah 05.30 sıralarında da operasyon yaptı. Evde ailesiyle birlikte bulunan Çapkın, hakkındaki savcılık kararının kendisine açıklanmasından sonra gözaltına alındı. Çapkın’ın, daha sonra sabah 08.00’de İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada Çapkın’ın, gözaltına alındığı Sakız Koyu’ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi. Çapkın’ın yaz aylarında ailesiyle bu siteye gelip kaldığı komşularınca ifade edildi.

Bu arada site dışından görüntü alınmasına tepki gösteren site çalışanları, basın mensuplarıyla tartıştı.

Soruşturma kapsamında aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3 kaymakam üzere 11 kişi, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmıştı.

‘Devlet memuruyuz’

17 Aralık sonrası görevden alınıp merkez valisi yapılan Çapkın, o dönem görevden alınmasıyla ilgili soruya; “Biz devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum” yanıtını vermişti.