Gündem Casus yazılımla bilgisayarını çalanı yakalattı

Casus yazılımla bilgisayarını çalanı yakalattı

03.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin San Franscisco şehrinde bir adam evine girip diz üstü bilgisayarını çalan hırsızı, bilgisayara önceden yüklediği “hırsızlık-takip yazılımı” sayesinde yakalattı

Casus yazılımla bilgisayarını çalanı yakalattı

Etkileşim tasarımcısı Joshua Kaufman’ın evine 21 Mart’da giren bir hırsız, genç adamın Apple MacBook marka diz üstü bilgisayarını, çantasını ve bir şişe içkisini çaldı.
Bu olayın üzerine Kaufman bilgisayarında bulunan “hırsızlık-takip” casusluk yazılımını çalıştırmaya karar verdi. Yaklaşık 2 ay boyunca Kaufman’ın çalınan diz üstü bilgisayarının kamerasının çektiği fotoğraflar ve hırsızın e-mail posta yazışmalarını takip etmesi sayesinde, uyanık ev sahibi hırsızın 27 yaşında bir taksi şöförü olduğunu tespit etti. Muthanna Aldebashi isimli hırsızın yakalanması için polise başvuran Kaufman’ın elindeki delillerin yetersiz olması sebebiyle, başvurusu reddedildi. Bunun üzerine Kaufman sistemin çekmiş olduğu hırsızın yarı çıplak, kanepede uyur ve taksi kullanır haldeki fotoğraflarını, twitterdaki bloguna koydu. Olay yerel medyanın ilgisini çekince polis geçtiğimiz salı günü hırsızı yakaladı. Kaufman hırsızın yakalanmasının ertesi günü diz üstü bilgisayarına tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.