Gündem Çelik: Herkes birinci olmak için yaşar

Çelik: Herkes birinci olmak için yaşar

16.02.2024 - 17:20 | Son Güncellenme:

Birçoğumuz onun şarkılarıyla büyüdü… Onun şarkılarıyla aşık oldu, onun şarkılarıyla aşk acısı çekti. Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Çelik Erişçi ile Milliyet Youtube kanalında yayınlanan Ünlü Sohbetleri programımız için buluştuk.

Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden Çelik, müzik kariyerinde 36 yılı geride bıraktı. Sanatçı ile bu 36 yılı yarım saate sığdırmak kolay olmadı elbette…  Başarılı isim, şahane bir kariyer olarak nitelendirdiği müzik geçmişini Milliyet izleyicileri ve okurları için anlattı.

Haberin Devamı

"GENÇKEN BİR HAYAL KURDUM VE OLDU"

Konser anlarını bir meditasyon olarak ifade eden Çelik Erişçi, usta sanatçı Erkin Koray’ı anmayı da ihmal etmedi. Erişçi, "Öyle bir geçer zamanki" şarkısını seslendirdiği sanatçının eserini yorumlamanın kendisi için bir onur olduğundan bahsetti.

Türk pop müziğinin efsane ismi, hayal üretip, hayal sattığını ve müziğin kendisi için hava ve su kadar gerekli olduğunu anlattı.  Hayal kurmanın her kuşak için çok önemli olduğunun altını çizen Erişçi, "ben gençken bir hayal kurdum ve oldu" ifadelerini kullandı.

Her şarkısı dillere destan olan sanatçı, yıllar sonra bir araya geldiği İzel ve Ercan Saatçi ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıllar sonra ilk kez birlikte sahneye çıktıklarında çok heyecanlandığını ve dizlerinin titrediğini söyleyen Erişçi, "rüştümüzün ispatlandığı yer İzel Çelik Ercan albümüdür" şeklinde konuştu. Yıllar önce yazılan o şarkıların dinleyiciler tarafından hala ezbere söylenmesinin kendisini çok duygulandırdığını da belirtti. Konser anlarını zamanda yolculuk olarak niteleyen Erişçi, İzel Çelik Ercan üçlüsünün sosyologlar tarafından incelenmesi gerektiğinden de bahsetti.