Gündem Çelikel: Kızlarımız için rol modelsiniz

Çelikel: Kızlarımız için rol modelsiniz

29.06.2010 - 00:53 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası kapsamında yaptırılan 27 öğrenci yurdunun yöneticileri ve belletmen öğretmenleri, 5 gün sürecek eğitim seminerinde bir araya geldi

Çelikel: Kızlarımız için rol modelsiniz

Milliyet tarafından 5 yıl önce hayata geçirilen ve bugüne kadar 10 binden fazla kız çocuğunun okulla buluşmasını sağlayan BBOG kampanyası kapsamında farklı illerde yaptırılan 27 yurdun müdürleri, müdür yardımcıları ve belletmen öğretmenleri için bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Yurt Yönetimi Eğitim Semineri”, Doğan Medya Center’da 28 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
Toplam 45 yurt yöneticisi ve belletmen öğretmenin katılacağı organizasyonda Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Daire Başkanlığı “Bütçe yönetimi” başlıklı bir seminer verirken, Era Eğitim ve Danışmanlık “Kendini, ilişkilerini ve kurumu yönetebilmek”, Darüşşafaka Eğitim Kurumları “Yurtta yaşam”, Öğretmen Akademisi Vakfı “İletişim becerileri”, Smart Pro Bilişim Akademisi ise “Bilgisayar” başlıklı seminer verecek.
Ağaoğlu My City Otel’in seminer boyunca ücretsiz ağırlayacağı katılımcılar, eğitimin birinci ve üçüncü gününde düzenlenecek Topkapı, Panaromik Müze ve Boğaz turuyla da kentin doğal ve tarihi güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar.

Fikir alışverişi için önemli
Açılışta bir konuşma Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, seminerin fikir alışverişi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Daire Başkanı Ahmet Fikret Bayraklı ise şöyle konuştu:
“Devletten her şeyi beklememek gerekiyor, devletin buna yetişemediği noktada kurumların bu hizmetleri üstlenmesi çok önemlidir. Milliyet gazetesine de bu sorumluluk bilinci ile Baba Beni Okula Gönder kampanyası kapsamında yaptırdığı yurtlarda yönetici eğitimlerini üstlendiği için çok teşekkür ederim.”

Öğretmenlerin önemi
ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise öğretmenlerin öğrencilerin hayatında bir rol model olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle de yurt yöneticileri ve öğretmenleri yatılı okuyan öğrenciler için çok daha önemli bir yer teşkil eder, sizler de yurtlarımızda okuyan kızlarımız için rol modelsiniz ve bizim için çok önemlisiniz” dedi.

Haberin Devamı

Çelikel: Kızlarımız için rol modelsiniz