Gündem Cenazesinde protesto edildi

Cenazesinde protesto edildi

30.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra siyasi tutukluların kaldığı Mamak Askeri Cezaevi’nin müdürü emekli Albay Raci Tetik 88 yaşında öldü.

Cenazesinde protesto edildi

Çamlıca Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayatını kaybeden tetik için 1. Ordu Komutanlığı’nın yanındaki Selimiye Camii’nde düzenlenmesi planlanan cenaze töreni protestolara sahne olacağı endişesiyle Şakirin Camii’ne alındı. 12 Eylül darbesiyle cezaevini 4 yıl yöneten Tetik’in tabutu öğle saatlerinde Şakirin Cami’ne getirildi. Çok gergin bir havada diğer 5 tabutun yanına konulan Tetik’in tabutunun Türk bayrağına sarılı olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Cenaze namazı başlamadan camiye bahçe bölümünden giriş yapan 20-25 kişilik bir grup sloganlar atmaya başladı. Tabutun başında “Cehennemin Kütüğü İşkenceci Raci” sloganları atarak Bozkurt işareti yapan gruba, Tetik’in yakınları tepki gösterdi. 12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi’nde yapılan tüm işkencelerin sorumlusu olarak gördükleri Tetik’i protesto eden 20-25 kişilik ülkücü grubu çevik kuvvet cami avlusundan çıkardı.

Grup adına konuşan Samet Karakuş, “Cezaevinde bizlere sistemli işkence yapan ve 3 arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan kişinin tabutunun Türk bayrağına sarılmasına izin vermiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Çünkü bizi ölmeden tabuta sokan Raci Tetik’tir. Namaz kılmamızı, oruç tutmamızı bile engellemişti.” dedi.

Haberin Devamı

Ahde Vefa 78 İstanbul Derneği’nden Mustafa Dülger ise, “Hakkımızı helal etmiyoruz. Hüseyin Kurumahmutoğlu, Bekir Bağ ve Hasan Alimoğlu, Tetik’in işkencesi sonucu cezaevinde öldü. En az bizim kadar da komünist insanın ölümüne neden olan bir işkenceciydi. Tüm ülküdaşlarımız için buraya geldik” dedi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de Raci Tetik’i protesto etmek için camiye gelenler arasındaydı.