Gündem ‘Cennetin Kuşları’ Özgecan’ı anlatacak

‘Cennetin Kuşları’ Özgecan’ı anlatacak

12.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arlan ölümünün 2. yıldönümünde kabri başında anıldı. Özgecan’ın hayatını anlatacak ‘Cennet’in Kuşları’ filminin sözleşmesi de aynı gün imzalandı

‘Cennetin Kuşları’ Özgecan’ı  anlatacak

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’de öldürülen ve Türkiye’de kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hayatı ve yaşananlar, beyaz perdeye aktarılacak.
Özgecan Aslan’ın anma programı kapsamında Özgecanlar Derneği’nde düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, babası Mehmet Aslan, annesi Songül Aslan ve Özgecan’ın kız kardeşi Beste Aslan da katıldı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte önce Özgecan’ı konu edinen ‘Cennetin Kuşları’ filminin sözleşmesi babası Mehmet Aslan, yapımcı ve yönetmen Ali Avcı ile Dernek Başkanı Hediye Dalgıç tarafından imzalandı. Filmin Özgecan’ın doğum günü olan 22 Ekim’de gala yapması planlanıyor.
Gala yaş gününde
‘Ben insanları ruhumla severim’ ve ‘Bir erkeğin kadına tekme atma hakkı sadece anne karnındadır’ ana sloganlarıyla yaşananları filme aktaracaklarını ifade eden yönetmen ve yapımcısı Ali Avcı şunları söyledi:
“22 Ekim doğum gününde de büyük bir gala ile Özgecan’ın ruhuna en büyük hediyeyi vermiş olacağız. Çekimlerin çoğu Mersin ve çevresinde olacak. Film Mersin’in güzelliklerini de dünyaya gösterecektir. Derneğin kuruluş amacına da hizmet edecek, Özgecan’ın en büyük hedefi olan rehabilitasyon merkezine nasıl katkı sunarız diye düşününce, filmin gelirini de derneğe bağışlama kararı aldık. Filmin adı ‘Cennetin Kuşları.’ Hikaye, sinopsis ve tretman yazım aşamaları bitti ve senaryo aşaması da 15 güne kadar tamamlanacak. Ben dünyada ilk defa olarak gerçek aileyi oynatmak istedim ama aile henüz o güçte olmadıklarını söyledi. Aileyi başka oyuncular canlandıracak. Mersin yerelinde de 2 bin 500 yardımcı oyuncuya ihtiyacımız var.”
Mehmet Aslan psikoloji okuyan kızı Özgecan’ın hayalini gerçekleştirmek için Özgecan Aslan adına bir eğitim ve rehabilitasyon merkezini hayata geçirmek amacıyla Mersin’de Özgecanlar Derneği’ni kurduğunu belirtti. Projenin bürokratik engeller nedeniyle hayata geçirilemediğini belirten Aslan “Dernek üzerinden, STK üzerinden bir kişisel gelişim merkezi ile bir rehabilitasyon merkezi işletmekle, belki ‘başka kadınlara ve devlete faydam olabilir’ diye düşündüm ama devlet bunları yapmamı istemiyor” dedi.
Mehmet Aslan’ın Onursal Başkanlığını yürüttüğü Özgecanlar Derneği’nin, içinde şiddete, tacize, tecavüze uğramış kadınların kalabileceği sığınma kompleksinin de bulunduğu rehabilitasyon ve eğitim merkezi projesine ilişkin çalışmaları devam ediyor.

Erdoğan: Acısı yüreğimizde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinden 2 yıl önce vahşice katledilen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için anma mesajı yayınladı. Erdoğan, mesajında “Tam iki yıl önce vahşi bir cinayet sonucu genç yaşında hayatını kaybeden Özgecan Aslan kızımızın acısı yüreğimizde hâlâ çok derin, çok taze” dedi. l İSTANBUL DHA

Yıldırım: Acısını unutmayacağız

Twitter üzerinden Özgecan Aslan için anma mesajı paylaşan Başbakan Binali Yıldırım, “Özgecan Aslan’ı rahmetle anıyorum. Üzerinden yıllar geçse de acısını asla unutmayacağız. Kadına şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. l ANKARA Milliyet

‘Cinayetler son bulsun’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgecan Aslan’ı andı. Kılıçdaroğlu, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Özgecan Aslan vahşice katledileli tam 2 yıl oldu. Güzel evladımızı rahmetle anıyor, kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum” ifadesini kullandı. l ANKARA Milliyet

‘Özge’m çok masumdu’

Mersin Şehir Mezarlığı içerisindeki Özgecan Aslan’ın anıt mezarına giden baba Mehmet, anne Songül ve kardeşler Beste ile Barış Ali Aslan, duygulu anlar yaşadı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından kızının mezarına yapılan anıt heykeli okşayan anne Songül Aslan, heykeli öptü. Okunan dualara eşlik eden Aslan, güçlükle ayakta durabildi. Ölümünün ikinci yılında kardeşi Özgecan Aslan’ı mezarı başında anan Beste ile Barış Ali de mezar başında dua edip hüzünlü anlar yaşadı. Büyük acı yaşadıklarını ifade eden anne Aslan, “Ölene kadar bu acımız bitmez. Tüm dünyaya sesleniyorum. Anne babalar eğitimden geçsin. Böyle bir şiddete kimsenin çocuğu maruz kalmasın, bu şiddet artık son buldun. Hiçbir anne baba yüreği böyle yanmasın. Özge’min hiçbir suçu yoktu. Çok masumdu. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor bir acı. 2 yılda acı aynı. Hep ağlıyorum, üzülüyorum. Değişen hiç bir şey yok. Ölene kadar da bitmeyecek. Çok zor bir şey. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

Vatandaşlar da gün içerisinde Özgecan Aslan’ın mezarını ziyaret etti. Eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Ayhan Yalçınkaya ile beraberindekiler de Özgecan’ı mezarı başında anıp dua okudu. Galatasaray taraftarı bir grup mezara atkı bırakırken, mezar başında duygusal anlar yaşandı.

Yazarlar