Gündem Cesedini köpeklere yedirdiler

Cesedini köpeklere yedirdiler

24.10.2013 - 10:44 | Son Güncellenme:

Suriye-Ukrayna-Türkiye-Almanya hattında kan aktı. Mısırlı işadamı Ramzi Matta, ortağının kirli planıyla İstanbul'da öldürüldü. Cesedi köpeklere atıldı. Matta'nın katilinin görüntüleri de güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

Cesedini köpeklere yedirdiler

İstanbul, uluslararası cinayete sahne oldu. Mısırlı işadamı Ramzi Matta'nın cesedi, köpekler tarafından parçalanmış halde bulundu. Tüyler ürperten cinayet ise iddialara göre şöyle gelişti. Mısırlı tahıl tüccarı Mısır asıllı Ukrayna vatandaşı Matta, Alman Kianosh R.M. ile ortaktı. Suriyeli Samir F., ticari faaliyetlerini Ukrayna'da sürdüren Matta ile 2 gemi tahıl için 14 milyon dolara anlaştı. Para Matta'nın hesabına gönderildi. Ancak tahıl gemilere yüklenmedi. Dolandırıldığını anlayan Samir F., dava açtı. Kianosh R.M.'ye ise "Bu işi temizle" dedi. R.M. ise Matta'yı bir bankadan 5 milyon euro kredi çekme bahanesiyle İstanbul'a getirdi. 2 saat sonra Ramzi Matta'yı Bağcılar'da kiraladığı fabrikaya götürerek Samir F. ile adamlarına teslim etti. Matta, tetikçi Makedon Slovan P. tarafından önce işkenceye uğradı ardından infaz edildi. Matta'nın cesedi Başakşehir Kayabaşı'nda ormanlık bir alana götürülerek aç köpeklerin önüne atıldı. Skandal ise 14 Haziran'da Türkiye'ye ayak basan Matta'nın kaybolması sonucu patlak verdi.

Haberin Devamı

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Matta'dan haber alamayan ailesi Ukrayna Konsolosluğu'na başvurdu. Polis, Mısırlı işadamının cesedini uzun uğraşlar sonucu 21 Ağustos'ta buldu. Kemikler ve kafatası Adli Tıp'a gönderildi. Olaya karıştıkları saptanan, Samir F.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü yabancı 11 kişi gözaltına alındı.

155 AYRI DAVA

Mısırlı işadamını öldüren Slovan P.'nin, Kianosh R.M. tarafından cinayetten 1 gün önce İstanbul'a getirildiği iddia edildi. Alman işadamının, olaydan sonra tetikçiyle Almanya'ya döndüğü saptandı. Bu arada Matta'nın usulsüz kredi kullanımı nedeniyle defalarca gözaltına alındığı, 2 yıl önce Interpol aracılığı ile arandığı tespit edildi. Ramzi Matta hakkında Ukrayna'da süren 155 ayrı dava olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

KİCKBOKSÇU TETİKÇİ KAMERALARDA
Uluslararası cinayetle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde olayın tetikçisi olduğu iddia edilen 2 metre 3 cm boyundaki Kickboks dövüşçüsü Slovan P.’un bir gün önce Türkiye’ye gelerek bir otele yerleştiği görüldü. Daha sonra cinayetin işlemek için otelden ayrılan Slovan P.’nin olayı gerçekleştirdikten sonra öldürdüğü işadamı Remzi Matta’nın çanta ve bavulu ile birlikte otele geri döndüğü görülüyor. Daha sonra görüntülerden Slovan P.’nin Kianosh R. ile birlikte Ramzi Matta’nın eşyalarını bir poşete koyarak çöpe attığı ertesi gün sabah 06.00 da bir taksiye binerek havalimanına giderek otelden ayrıldığı tespit edildi. Polisin elde ettiği görüntülerde olayın azmettirici olduğu iddia edilen tutuklu şüpheli Samer F. ile suç ortaklarının olaydan daha sonra özel bir uçağa binerken de görüntülendiği belirlendi. Yetkililer şebekenin yurt dışında bulunan üyelerinin yakalanması için İnterpol aracılığı ile girişimlerin devam ettiğini söylediler.

Yazarlar