Gündem Çete elebaşının kardeşi yakalandı

Çete elebaşının kardeşi yakalandı

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suç örgütü lideri Barış Boyun şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 142 şüpheliden 93’ü tutuklandı.

Çete elebaşının kardeşi yakalandı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - 46 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmasına karar verildi. Çetenin üç numaralı ismi ve çete elebaşının kardeşi olan Zafer Boyun ve iki adamı önceki gün akşam Silivri’de yakalandı. Soruşturma kapsamında, sosyal medyadan yayınlattığı görüntülere yorum yazan veya beğeni yapan gençleri kandırıp tetikçi yaptığı ve Gürcistan’a kaçtığı tespit edilen çetenin iki numarası Berattan Gökdemir’in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan çeteyle ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Şebekenin sosyal medyadan yayınladığı görüntülere “aleme uygun” veya “güzel görüntüler” gibi yorumlar yazıp like yapanlarla hemen irtibata geçtiği öğrenildi. Çetenin, gençlerle önce telefonda görüşüp, “askerliği yaptın mı”, “motor kullanmayı biliyor musun”, “kan tutar mı” gibi sorular sorduğu, sözde mülakattan geçenlerin İstanbul’a çağrıldığı belirlendi. Eylem saatinde ise ellerine silahın verildiği polis tarafından tespit edildi.