Gündem Cezaevi otobüsüne bombalı saldırı

Cezaevi otobüsüne bombalı saldırı

21.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsünün geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği hain saldırıda bir infaz koruma memuru şehit oldu, 7 personel de yaralandı.

Cezaevi otobüsüne bombalı saldırı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dün sabah infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse el yapımı patlayıcı (EYP) ile terör saldırısı düzenlendi. Geçici görevle kente gelen infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in (36) şehit olduğu saldırıda biri ağır, 7 personel yaralandı. 

Haberin Devamı

Saldırının ardından olay yerine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada hasar gören otobüsü inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Soylu, faillerin en kısa sürede yakalanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Saldırı, Osmangazi ilçesindeki cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüsün, dün sabah saat 07.30'da Mudanya yolunda geçişi sırasında gerçekleştirildi. İnfaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu, biri ağır 7 personelin de yaralandığı saldırıda kullanılan patlayıcının elektrik direğinin dibindeki çalıların arasına yerleştirildiği tespit edildi. 

Patlama kamerada 

Saldırının ardından Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamada hasar gören otobüsü inceleyip, yetkililerden bilgi aldı. Bakanlara eşlik eden Vali Yakup Canbolat, saldırının, elektrik direğinin yanına yerleştirilen EYP'nin servis otobüsünün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği söyledi. 

Haberin Devamı

Saldırıya ait ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde ise sağ şeritten ilerleyen otobüsün geçişi sırasında EYP'nin infilak ettirildiği anlar yer aldı. Bakanlar Soylu ve Bozdağ, saldırı bölgesindeki incelemelerinin ardından Bursa Şehir Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Bu terör eylemini gerçekleştirenlerle ilgili savcılığımız, valiliğimiz koordinasyonunda emniyet müdürlüğümüz gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bu eylemin failleri de inşallah yakın bir zamanda bulunacak ve cezalandırılacaktır" dedi. 

Geçici görevle gelmiş 

3 çocuk babası şehit Cengiz Yiğit için Bursa Adliyesi önünde tören düzenlendi. Bakanlar Soylu ve Bozdağ'ın hazır bulunduğu törende şehidin yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görülürken, eşi ve çocukları Yiğit'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz'in, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olduğu, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevi'ne geldiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Tören sonrası Cengiz Yiğit'in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı'nın Hamur ilçesine gönderildi. Yiğit için Bursa Adliyesi önünde düzenlenen tören sırasında şehidin kızının yanına giderek başını okşayan Bakan Soylu, "Senin baban bir kahraman yavrum" diyerek teselli etti.