Gündem ÇHD, Bahçekapılı’yı disipline sevk etti

ÇHD, Bahçekapılı’yı disipline sevk etti

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasındaki davranışları nedeni ile 23 yıllık üyeleri olan TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkini istedi.

ÇHD, Bahçekapılı’yı disipline sevk etti

ÇHD Genel Merkez yönetimi de Bahçekapılı'nın üyelikten çıkarılmasını istedi. ÇHD, kurulduğundan bu yana siyasal düşünceleri nedeniyle hiçbir üyesi hakkında disiplin işlemi yapmadığını, Bahçekapılı'nın ilk olduğunu bildirdi.
ÇHD, İç Güvenlik Yasa Tasarısı görüşmeleri sırasında, Meclis'i yöneten Başkanvekili ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, dernek tüzüğünün 'üyelikten çıkarılma' başlığını taşıyan 8'inci ve 32'nci maddeleri uyarınca üyelikten ihraç edilmesini istedi. Derneğin amacını düzenleyen 2'inci ve 3'üncü maddelerin aynı zamanda bir dünya görüşünü ve politik tutumu belirlediğine dikkat çekilen 24 Şubat tarihli kararda, yaşama hakkı ve insanlık onuruna yapılan her türlü saldırı, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya dönük düzenleme ve uygulamalar, kadına yönelik şiddet ve her türden cinsel ayrımcılığa karşı mücadelenin derneğin temel çalışma alanları olduğuna vurgu yapıldı.
ÇHD'nin baskıya ve sömürüye maruz kalanların yanında saf tutmuş bir hukukçu örgütü olduğu anlatılan kararda, "Şube üyesi avukat Ayşe Nur Bahçekapılı 2002 yılından beri iktidarda olan ve 13 yıllık iktidarı döneminde sermaye yanlısı, emek düşmanı bir politik ekseni esas alan ve Ortadoğu'nun kan gölüne çevrilmesinde önemli payı bulunan Ak Parti'de önemli görevlerde bulunmaktadır. Ayrıca Bahçekapılı, birçok antidemokratik, emek düşmanı düzenlemenin yasalaşması konusunda çok aktif çalışmıştır" iddiasında bulunuldu.
Kararda Bahçekapılı için şunlar ifade edildi: "AKP Hükümeti'nin 'İç Güvenlik Tasarısı' olarak kamuoyuna sunduğu bu yasa paketine karşı olmamak, dahası bu yasa paketini canhıraş bir şekilde savunmak ve bir an önce yasalaşması için özel ve aktif bir çaba sarf etmek, bir ÇHD üyesinin sergileyeceği tavır olamaz."