Gündem CHP’den ‘4+4+4’ protestosu

CHP’den ‘4+4+4’ protestosu

11.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP milletvekilleri, zorunlu eğitimi 4+4+4 modelinde 12 yıla çıkaran düzenlemenin komisyondaki görüşmeleri sırasında yaşananları protesto etmek amacıyla dün TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplantısına katılmadı

CHP’den ‘4+4+4’ protestosu

Başkan Nabi Avcı’nın komisyon çalışmasını başlatmasından hemen sonra CHP milletvekilleri salonu terk etti. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “4+4+4 teklifinde görüşlerimizi açıklamaya izin vermeyen komisyonun toplantısından ayrılarak protesto ediyoruz” dedi.

2 yeni vakıf üniversitesi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu dün Ak Parti Eskişehir Milletvekili Avcı başkanlığında toplandı. Toplantıda, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı. Kabul edilen tasarıya göre, Muğla Üniversitesi’nin adı “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi” olarak değiştirilecek. İstanbul’da Merve Eğitim ve Kültür Vakfı’nca “Murat Hüdavendigar Üniversitesi” adıyla; Engin Fikirler Eğitim ve Kültür Vakfı’nca da “Nişantaşı Üniversitesi” adıyla vakıf üniversiteleri kurulacak.
Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, öğretim elemanları ve Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nun malvarlığı, Nişantaşı Üniversitesi’ne devredilecek. Gazikent Üniversitesi’nin adının Hasan Kalyoncu Üniversitesi olmasına ilişkin tasarıda yer alan madde, başka bir kanunda bulunduğu için metinden çıkarıldı.
Komisyonun CHP’li milletvekilleri, tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin başlamasıyla birlikte salonu terk etti. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “4+4+4 teklifinde görüşlerimizi açıklamaya izin vermeyen komisyonun toplantısından ayrılarak, protesto ediyoruz” dedi. Teklifin görüşmeleri sırasında Ak Partili ve CHP’li vekillerq arasında yaşanan tartışmalar kavgaya dönüşmüştü.