Gündem ‘CHP’li dört belediyenin sorumluluğunu araştırın’

‘CHP’li dört belediyenin sorumluluğunu araştırın’

21.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin yıkıcı etkisinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’daki CHP’li belediyeler için “sorumluluk araştırması” talimatı verdi.

‘CHP’li dört belediyenin sorumluluğunu araştırın’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Buna göre Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında, konunun uzmanlarından oluşturulacak bir heyet, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Defne Belediyesi ve Samandağ Belediyesi’nin, depremin sonuçlarına dair bir sorumlulukları olup olmadığını araştıracak.

Haberin Devamı

Hatay için özel kanun çağrısı

ANKARA Milliyet - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Hatay’ın beşeri, sosyal ve demografik dengesinin korunması için gerekiyorsa özel bir kanun çıkarılmasını istedi. Öztrak dün yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi:

“Bu yönetim 20 yıldır, devleti değil, algıyı yöneterek işi idareye çalıştı. Bol bol reklam filmleri hazırladı. Ama ülkeyi depreme hazırlamak yerine; imar aflarıyla insanlarımızın yuvalarını, tabuta çevirmişler. On binlerce insanımızın hayatını kaybetmesinin baş sorumlusu, bu hükümettir. Yönetim koltuklarını, eşe dosta peşkeş çektikleri, Kızılay ve AFAD, Depremde felç olmuştur. İstanbul’da çürük olduğu bilinen 93 okul, Maraş depremlerinden sonra ancak boşaltıldı. Bu ne biçim hazırlık?”

Haberin Devamı

Öztrak, “6 Şubat 2023 Pazartesi günü, bu ülkede ‘Kırmızı Pazartesi’ yaşadık. İşleneceği önceden, açıkça duyurulan, failini ve maktulünü herkesin bildiği bir cinayet. 41 binden fazla can kaybı var. Devletin Valisi durumun, beş kat daha kötü olduğunu söylüyor. Türkiye cenaze evi olmuş. Ama hükümette tek bir özeleştiri yok. Tek bir sorumlu yok. Tek bir istifa yok. Depremin toplam maliyeti; 100 milyar doları aşıyor” dedi. Öztrak “Hatay’ın beşeri, sosyal ve demografik dengesi mutlaka korunmalıdır. Gerekiyorsa bunun için özel bir kanun çıkarılmalı, teşvik ve destekler sağlanmalıdır” çağrısında bulundu.

YSK seçim erteleyemez

Seçim tarihini belirlemek YSK’nın görevi değildir. YSK’nın tek görevi vardır. Seçimi zamanında güven içinde yapmaktır. Yapılacaklar bellidir. Anayasa hukuk, kanun bellidir, açıktır. Bunun ötesi abesle iştigaldir. YSK da seçimle ilgili çalışmalarına bir an önce başlamalıdır, ülkeyi zamanında seçime hazır hale getirmelidir, görevi budur.