Gündem "CHP’yi bir araç olarak kullandığını düşünüyorum"

"CHP’yi bir araç olarak kullandığını düşünüyorum"

07.05.2020 - 13:58 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik gönderdiği elektronik postalarla "tehdit" ve "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Tuna Görgünoğlu hakim karşısına çıktı.

CHP’yi bir araç olarak kullandığını düşünüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik gönderdiği elektronik postalarla "tehdit" ve "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Tuna Görgünoğlu hakim karşısına çıktı. Sanık Görgünoğlu mahkemedeki savunmasında, “İlgili kişinin FETÖ üyesi olduğunu düşünüyordum. Hala düşünüyorum. Bu kişinin CHP’yi bir araç olarak kullandığını düşünüyorum. Bu yönde bir uyarı yaptım” dedi. Mahkeme, sanık Görgünoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Tuna Görgünoğlu SEGBİS ile bağlandı. Duruşmaya katılmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ise avukatı temsil etti.

"CHP'Yİ ARAÇ OLARAK KULLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Savunması için söz verilen sanık Görgünoğlu, İddianamede geçen suça konu sözleri bizzat kendisinin yazdığını söyleyerek, “Bu sözleri Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ’cü olduğunu düşünerek yazmıştım. Hala da böyle düşünüyorum. Kendisinin CHP’li olmadığını ve CHP’yi bir araç olarak kullandığını düşünüyorum. Bunu engellemek ve uyarı yapmak amacıyla iddiaya konu sözleri yazdım. Bu sözlerimin meşru müdafaa kapsamında kaldığını düşünüyorum. Hakkımda beraat verilmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

"YAPMIŞ OLDUĞU EYLEMLE GURUR DUYMAKTADIR"

İmamoğlu’nun avukatı ise beyanında Biz soruşturma aşamasında sanığın başkalarıyla irtibatlı olup olmadığı konusunda araştırma yapılmasını istedik. Bu araştırma yapılırsa suç niteliğinin değişme ihtimali vardır. Sözlerinden müvekkilimin istifasını istediği anlaşılmaktadır. Bunun içinde tehdit yolunu tercih etmiştir. Tehdide yönelik sarf etmiş olduğu sözler canavarca saikle söylenmiştir. Herhangi bir pişmanlık duymamakta, yapmış olduğu eylemlerle guru duymaktadır. Sanığın üst hadlerden cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Mahkeme sanık Görgünoğlu’nun tutuklulukta kaldığı süre ve kaçma şüphesi olmadığı gerekçeleriyle tahliyesine karar verdi.

Yazarlar