Gündem Cihan Akerson son yolculuğuna uğurlandı

Cihan Akerson son yolculuğuna uğurlandı

06.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi eski Roma temsilcisi ve Dış Haberler Servisi eski Müdürü Cihan Akerson (73) dün son yolculuğuna uğurlandı.

Cihan Akerson son yolculuğuna uğurlandı

2 Ocak’ta hayatını kaybeden Akerson için dün öğle vakti Zincirlikuyu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Akerson’un eşi Nur Akerson ve oğlu Cenk Akerson’un kabul ettiği törene Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Milliyet gazetesi Dış Haberler Servisi Müdürü Levent Köprülü, Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, suikasta kurban giden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet’in yanı sıra Akerson’un yakınları katıldı. Akerson’un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Akerson’un sevenleri cenaze töreninde duygularını söyle dile getirdi:

- Nükhet İpekçi İzet: “Cihan hem yakın arkadaşımdı hem de akrabaydık. Ağca-Papa davalarını izlemiş biri olarak özel hayatımda da önem kazanan biriydi.”

- Tahir Özyurtseven: “Cihan’ın hem masa başında gazeteciliği hem muhabirliği hep ön plana çıktı. Roma’da Milliyet gazetesi temsilcisi olarak çalıştı. Ağca davasını Örsan’la (Öymen) birlikte izlediler. Uluslararası uzman gibi bütün dış basın onların yazdıklarını yakından izledi. Son anına kadar onun hakkında olumsuz düşünen hiçbir gazeteci olmamıştır.”

- Cenk Başlamış: “Çok nazik, düşünceli, anlayışlı, işini çok iyi bilen ve ciddiye alan biriydi. Dış habercilik anlamında ondan çok şey öğrendim.”

Haberin Devamı

- Murat Bardakçı: “Ağca davasını Türkiye Cihan’dan öğrendi. En önemli işlerindendi. İtalyancaya hakimdi.”

‘Babam Cumhuriyet âşığıydı’

Akerson’un oğlu Cenk Akerson, “Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu özel insanlardan biriydi. Çok iyi baba olduğu gibi çok iyi bir Cumhuriyet âşığıydı. Sanat ve araştırma âşığıydı. Bir yıldız daha kaydı diyebiliriz” dedi.