Gündem Çikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak

Çikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak

15.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı ile TGDF iş birliğinde hazırlanan “Şeker Azaltma Rehberi” ile çikolata, şeker, gofret ve alkolsüz içeceklerde şeker kullanımı 2025’e kadar yüzde 10 azaltılacak.

Çikolata ve kakaoda da şeker %10 azaltılacak

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’nun (TGDF) 2020’de imzaladığı “Şeker Azaltma İş Birliği Protokolü” kapsamında hazırlanan “Türkiye Şeker Tüketimini/Kullanımını Azaltma Rehberi” çevrim içi düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Haberin Devamı

Gıda üreticisi firmaların şeker tüketiminin azaltılması için gönüllü taahhütte bulunduğu ve iş birliği içerisinde hazırlanan “Türkiye Şeker Tüketimini/Kullanımını Azaltma Rehberi” kapsamında 2025’e kadar tedrici olarak yüzde 10 şekeri azaltılacak gıdalar şöyle: “Çikolata ve şekerler, gofretler, enerji barları, tatlı soslar ve tatlılar (kakao ve Çikolata Ürünleri Tebliği kapsamında tanımlanan ürünler, şekersiz tatlılar ve sakız hariç tüm şekerleme ürünleri, çikolatalı ve kakaolu tüm sürülebilir ürün çeşitleri, diğer tatlı sandviç sosları, fındık- fıstık-badem vb. ezmeleri). Hafif fırıncılık ürünleri (tahıllı barlar dahil olmak üzere tüm tatlı bisküvi çeşitleri, glutensiz bisküviler, kruvasan, kurabiye, pandispanya, waffle ürünleri, meyveli paylar ve tatlı çörekler, kek karışımları, pastanecilik ürünleri). Alkolsüz içecekler. Dondurma, dondurulmuş yoğurt, buzlu şekerlemeler ve sorbelerin içerisinde olduğu yenilebilir buzlar. Kahvaltılık gevrekler, Çeşnili fermente süt ürünleri.”