Gündem ÇİLEM’İN ‘ÇİLESİ’ BİTMEK ÜZERE!

ÇİLEM’İN ‘ÇİLESİ’ BİTMEK ÜZERE!

03.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da yaşayan Çilem’in dramını öğrenen Çukurova Üniversitesi küçük kızın tedavisini üstlendi. Prof. Dr. Yıldızdaş, “Tedavisini biz yapacağız” dedi

ÇİLEM’İN ‘ÇİLESİ’ BİTMEK ÜZERE

Adana’da 8 aylık hamileyken kalp krizi sonucu 32 yaşında ölen Çilem Angay’ın adı verilen 4 yaşındaki kızının çilesi bitiyor. Annesi öldükten 2 ay sonra babasının da terk ettiği, yürüyüp konuşamayan küçük kızın tedavisine, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde başlandı.

‘Tahliller yapılacak’
Küçük Çilem’in yürek burkan dramını haberlerden öğrenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yönetimi hemen harekete geçti. Hastane Başhekimi Yeşim Taşova’nın girişimleriyle küçük çocuk hastaneye getirildi. Teyzesi Özge Angay’ın kucağında hastaneye gelen Çilem’i, ilk olarak Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, ön muayeneden geçirdi.
Kontrolün ardından Çilem’in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, “Bu hastayı hastane olarak biz sahiplendik. Tedavisini biz yapacağız. Çilem önce Çocuk Nöroloji Servisi’ne gidecek. Çünkü doğuştan itibaren gelişimi geri olan bir çocuk. Hem mental hem motor bir gelişim engeli var. Sadece yürümede bozukluk yok. Konuşmada da sorun var. Nöroloji bölümünden sonra muhtemelen fizik tedavi, ortopedi bölümleri görüp değerlendirilecek ve birtakım tahliller yapılacak” dedi.

Teyzesi teşekkür etti
Kızın bakımını üstlenen teyzesi Özge Angay sevinç gözyaşları döktü. Çok mutlu olduğunu söyleyip destek verenlere teşekkür eden Özge Angay, “İnşallah Çilem için tedaviden iyi sonuç alacağız. Herkes çok duyarlı oldu, sesimizi duydular. Balcalı Hastanesi tedaviyi üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan aradılar. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Adana İl Sağlık Müdürlüğü de Çilem’in tedavi sürecini yakından takip etmeye başladı.