Gündem Cinayeti çözmek için 30 kişilik ekip kuruldu

Cinayeti çözmek için 30 kişilik ekip kuruldu

13.08.2009 - 16:04 | Son Güncellenme:

Başbakan, Hollanda’da öldürülen Türk iş kadınının ailesini aradı

Cinayeti çözmek için 30 kişilik ekip kuruldu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ana Kucağı Kreşleri sahibi Arzu Erbaş Çakmakçı’nın babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş’ı telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Erbaş, Başbakan Erdoğan’ın olayı çözmek için Hollanda’da 30 kişilik özel ekip oluşturulduğunu söylediğini belirtti.

Kendisini dün akşam telefonla arayan Başbakan Erdoğan’ın başsağlığı dileğinde bulunduğunu, olayın Dışişleri Bakanlığı ile Hollanda’nın Türk Büyükelçiliği tarafından yakından takip edildiğini bildirdiğini belirten Erbaş, “Başbakanımız, bize yaşanan olayın aydınlatılması için Hollanda’da 30 kişilik özel bir ekip kurulduğunu ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu iletti. Cenazenin de Türkiye’ye ulaştırılması konusunda Büyükelçilik yetkililerinin gerekli yardımları yapacağını bildirdi” dedi.

Mustafa Erbaş, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın olayda kullanılan bıçağın kreşin arka bahçesinde bulunduğu bilgisini kendilerine verdiğini de ifade ederek, “Hollandalı yetkililer olayın aydınlatılması için seferber olmuş. İnşallah bir an önce bu olayın failleri yakalanır” diye konuştu.

CENAZE BU GECE GELİYOR Bu arada Hollanda polisinin yaptığı otopsinin ardından Arzu Erbaş Çakmakçı’nın cenazesinin dün gece yakınlarına teslim edildi. Çakmakçı’nın cenazesinin bugün Türkiye saati ile 22.00’de Amsterdam’dan İstanbul aktarmalı uçakla saat 02.00 sıralarında Trabzon Havalimanı'na getirileceği bildirildi. Cenaze yarın Cuma namazı sonrası Rize'de toprağa verilecek.