Gündem Cinayetten aranan baba-oğul 24 yıllık polisi şehit etti

Cinayetten aranan baba-oğul 24 yıllık polisi şehit etti

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Avcılar’da işledikleri cinayetin ardından Silivri’de bir arkadaşlarının evine gizlenen katil zanlısı baba ve oğlunun kurşunlarıyla şehit düşen 24 yıllık polis Alim Nar (50) İstanbul Emniyeti’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Zanlıların, kapıya gelen polisleri, hasımları zannedip ateş ettikleri öğrenildi.

Cinayetten aranan baba-oğul 24 yıllık polisi şehit etti

FERİT ZENGİN / İstanbul - Katil zanlıları Turan Taş ve oğlu Nihat Taş’ın Avcılar Deniz Köşkler Mahallesi’nde işlettikleri çay ocağında, kripto para ortaklığı yapıp daha sonra anlaşmazlığa düştükleri kuyumcu Recep Esvet (42) ve yeğenleriyle 2 Eylül’de silahlı çatışmaya     girip Esvet’i öldürdükleri ve Silivri Semizkumlar Mahallesinde bir sitede arkadaşları Can Erseven’in evinde gizlendikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Katil zanlısı baba-oğulu yakalamak için önceki gün Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada göğsünden vurulan Komiser Yardımcısı Alim Nar kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. İki çocuk babası 24 yıllık polisi şehit ettikten sonra teslim olan katil zanlısı baba -oğul ile saklanmalarına yardımcı olan Can Erseven yakalandı. Baba ve oğulun polisleri “hasımlarımız zannettik, onun için ateş ettik” dedikleri öğrenildi.

Emniyet’te tören

Şehit Alim Nar için dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde düzenlenen törene şehit eşi Yıldız Nar, kızı İrem Zehra ve oğlu Mehmet Emin Nar’ın yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İl Valisi Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ve birlikte görev yaptığı meslektaşları hazır bulundu. Emniyet Müdürü Aktaş, babaları için gözyaşı döken şehidin kızı ve oğlunun koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Dualar ve tören geçişiyle cenazesi Fatih Camii’ne götürülen Şehit Alim Nar kılınan ikindi namazına müteakip Edirnekapı Şehitliği’nde defnedildi.