Gündem Çin’den Erdoğan’a ve Türkiye’ye destek

Çin’den Erdoğan’a ve Türkiye’ye destek

03.08.2016 - 22:33 | Son Güncellenme:

FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından Türkiye’de mevcut yönetime Çin Halk Cumhuriyeti’nden güçlü bir destek mesajı geldi. Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming’i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek mesajlarını iletmesi için Ankara’ya gönderdi.

Çin’den Erdoğan’a ve Türkiye’ye destek

Türkiye, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi nedeniyle bir kabus yaşadı. Uluslararası güncel güç dengeleri içinde Türkiye’nin yaşadığı bu kabusa bakmak gerekirse ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa önemli küresel güç aktörleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Darbe girişiminden sonra ABD’den Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford, Ankara’ya ziyarette bulundu.
Rusya’dan ziyaret olmadı. Ancak yetkililer, Rusya’nın darbe girişimi sonrası Türkiye’ye güçlü destek mesajı verdiğini belirtti.
AB’den ve AB’nin lokomotif ülkeleri mahiyetindeki Almanya ve Fransa gibi ülkelerden Türkiye’ye bir ziyaret olmadı.
Avrupa’yı temsilen sadece AB ile bağlantısı olmayan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ankara’ya gelerek temaslarda bulundu.

Böylesi bir süreçte Çin’den gelen destek dikkat çekici bulundu.

Çin yönetiminin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek mesajını iletmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming, bu akşam Ankara’ya geldi. Ming’in ziyaretinin 3-6 Ağustos 2016 tarihlerini kapsadığı belirtildi.

Ming, Dışişleri Bakanlığı’nda temaslarda bulunacak. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı; üç gün sürecek Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ile de görüşecek.