Gündem Cinsel gücü artırıcı, kesin çözüm diye bunu satacaklardı

Cinsel gücü artırıcı, kesin çözüm diye bunu satacaklardı

11.12.2014 - 18:05 | Son Güncellenme:

Cinsel gücü artırıcı diye satıyorlardı: Banyo küvetinden 'sahte ilaç' çıktı

Cinsel gücü artırıcı, kesin çözüm diye bunu satacaklardı

Ankara'da; merdivenaltı ürettikleri ya da yurtdışından kaçak yollardan getirdikleri ilaçları, "cinsel gücü artırıcı", "boy uzatıcı", "iyileştirici", "zayıflatıcı" diyerek satan "sahte ilaç çetesi"ne baskın yapıldı. Yedi işyerine eşzamanlı gerçekleştirilen baskında ilaçlar, "banyo küvetinde" bulundu. Çetenin ilaçları pazarlamak için yedi ayrı noktaya "çağrı merkezi" kurduğu ortaya çıkarıldı. İlaçların, sağlığa zararlı etkisinin olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürülğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cinsel gücü artırıcı hap ve ilaçların yurtdışından yasadışı yollarla Türkiye'ye sokularak satıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis yaptığı çalışmalarda Ankara Çankaya'da bazı işyerlerinde söz konusu haplardan yüklü miktarda satıldığını tespit etti. Hapların tanesinin 20 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Şifreler deşifre oldu

Polis, "mucizevi etkisi var", "kesin çözüm" gibi sözlerle kandırarak ilaçları binlerce kişiye satan "sahte ilaç çatesine" operasyon düzenlemek için düğmeye bastı. İki ay boyunca çeteyi izleyen ekipler, çetenin "Çintopu, bonibon, draje ve çekirdek" gibi şifreler kullandıklarını belirledi. 7 noktaya operasyon düzenleyen polis, Ankara'da altı, Bursa'da bir olmak üzere yedi kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Çağrı merkezi kurmuşlar

Çetenin, Ankara'da yedi ayrı noktada çağrı merkezi kurup vatandaşlara merdivenaltı ve Çin'den getirdikleri sağlığa zararlı olduğu belirlenen "tedavi edici", "iyileştirici", "zayıflatıcı", "cinsel gücü artırıcı", "boy uzatıcı", "sigara bıraktırıcı", "kolesterol düşürücü" hap, jel ve sprey sattıkları ortaya çıkarıldı. İşyerlerinde yapılan aramalarda ise depo ve banyo küvetine saklanmış on binlerce hap ele geçirildi.