Gündem Cinsel istismarın zanlısına teşhis

Cinsel istismarın zanlısına teşhis

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili bir Pakistanlı gözaltına alındı. Çocuğun teşhis ettiği, aynı mahallede oturan zanlı suçunu itiraf etti

Cinsel istismarın zanlısına teşhis

İstanbul Küçükçekmece’de geçtiğimiz pazartesi günü 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan şüpheli, dün sabaha karşı yakalanarak gözaltına alındı. Pakistan uyruklu kaçak göçmen M.V. (18) asayiş şubede sorguya alındı.

Haberin Devamı

Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’ndeki evlerinin önünde iki arkadaşıyla oynarken erkek bir şahıs tarafından evlerine yakın bir mesafede bulunan bir apartmanın boşluğuna götürülen ve burada cinsel istismara maruz kalan 5 yaşındaki M.E.’nin ailesinin yaptığı suç duyurusuyla polis harekete geçmişti.

Mahalleden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün terörle mücadele şubesinden organize şubeye, ilçe ekiplerinden asayiş şube ekiplerine kadar dört bir koldan başlattığı arama çalışmalarında dün sabaha karşı sonuca ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında olayın faili olduğu ve küçük kız çocuğuyla aynı mahallede iki sokak aşağıda oturduğu belirlenen Pakistan uyruklu kaçak göçmen M.V. (20) yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Doku karşılaştırması

Asayiş şube ile Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla evinde yakalanan şüpheli, Gayrettepe’de bulunan asayiş şube müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı. M.V.’nin ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği öne sürüldü. Cinsel istismara uğrayan çocuğa, ailesi ve pedagog eşliğinde şüpheli M.V.’nin teşhis ettirildiği öğrenildi. Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan M.V.’nin olay günü giydiği kıyafetlerinden ve tırnak arasından alınan doku örneğinin, çocuktan alınan doku örneğiyle karşılaştırılması için adli tıp kurumuna gönderildiği belirtildi.

6 kişiye sınır dışı

Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ekipler, 6’sı yabancı uyruklu 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı. 6’sı Pakistan uyruklu 8 şüpheliden kan ve doku örnekleri alındı. Olayla ilgisi olmadığı tespit edilen 2 kişi serbest bırakıldı. Yurda kaçak girdiği tespit edilen 6 Pakistanlı ise sınır dışı edilmek üzere Göçmen İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

‘Mücadelemiz devam edecek’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece’deki mağdur çocuğun babasına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, “Bu tip meselelere yönelik mücadelemiz devam edecek” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da çocuk için bir klinik psikolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı görevlendirildiğini açıkladı ve “Üç görevlimiz de şu anda ailemizin yanında. Klinik psikoloğumuz 24 saat çocuğumuzun yanında kalacak. Davaya müdahil olacağız” diye konuştu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ise “Çocuğu korumak devletin birinci görevidir. Çocuğun istismarına karşı acil eylem planı hazırlanması gerekiyor. Caydırıcı önlemler alınmalıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de cinsel istismara uğrayan kız çocuğunun evine ziyarette bulundu. Aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunan Akşener, küçük kızın durumunun iyi olduğu yönünde bilgi aldıklarını açıkladı. Akşener, bu olaylarla ilgili caydırıcı hukuki tedbirler alınması gerektiğini söyledi. ANKARA Milliyet