Gündem Ciple yuvarlanan ünlülerin ceza avukatı öldü

Ciple yuvarlanan ünlülerin ceza avukatı öldü

21.07.2009 - 13:05 | Son Güncellenme:

.

Ciple yuvarlanan ünlülerin ceza avukatı öldü

ANTALYA Barosu avukatlarından 36 yaşındaki Uğur Sunkar´ın, Karaman´da bir müvekkiliyle yaptığı sözleşmeden dönerken Akseki yakınlarında uçuruma yuvarlanan cipte yaşamını yitirmesi, meslektaşlarını yasa boğdu. Sunkar´ın kullandığı aracın, karayolu çalışmasının yapıldığı mevkiide mıcırlı yolda kontrolden çıkarak 150 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandığını belirten ortağı Avukat Aziz Çetin, "Karayolları aleyhine dava açacağız" dedi.

Korkunç kaza dün akşam saat 20.00 sıralarında Akseki- Seydişehir Karayolu 28'inci kilometresinde meydana geldi. Karaman´da bir müvekkiliyle yaptığı sözleşmeden dönen Antalya Barosu avukatlarından Uğur Sunkar´ın kullandığı 07 BGY 08 plakalı cip, düz yolda kontrolden çıktı. Karayolu çalışmasının bulunduğu alanda otomobilini mıcıra kaptıran Sunkar, yol kenarına savruldu. Yaklaşık 150 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Araçta sıkışan genç avukat, olay yerinde hayatını kaybetti. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve trafik ekipleri cipe ulaşmakta güçlük çekti. Yaklaşık yarım saat sonra aracın içerisinden çıkartılan Uğur Sunkar'un cesedi cenaze aracıyla Akseki Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Kamil Yaşar, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, karayolundaki çalışma için koyulan işaretleri inceleyerek, kazada ihmal olup olmadığını araştırdı.

ORTAĞI: DAVA AÇACAĞIZ

Haberin Devamı

Kaza haberini alır almaz olay yerine giden ortağı Avukat Aziz Çetin, yetkililerden bilgi aldı. Avukat Çetin, "Kazadan saatler önce yola mıcır dökülmüş ve mıcır döküldüğünü bildiren tabela tam 20 kilometre ileriye konulmuş. Hiç bir uyarı yok ve arkadaşım son derece yavaş kullandığı halde direksiyon hakimiyetini kaybetmiş ve feci sona gitmiş. Karayolları aleyhine dava açacağız. Her yıl onlarca kurban verdiğimiz trafik kazalarında bu kez yine mıcır yüzünden başarılı bir kariyere sahip avukat Uğur Sunkar hayatını kaybetti" diye konuştu.

EŞİ VE İKİ ÇOCUĞU KALDI

Genç ve başarılı avukatın ölüm haberi üzerine ailesi, dostları ve mesai arkadaşları yasa boğuldu. İlk evliliğinden 10 yaşında Umut isimli bir oğlu bulunan avukat Uğur Sunkar, 2,5 yıldır Sinem Sunkar ile evliydi. Bu evliliğinden Ali Demir isimli 1,5 yaşında bir oğlu olan Uğur Sunkar´ın cenazesi, sabah erken saatlerde Antalya´ya getirildi.

BARODA TÖREN YAPILACAK

Haberin Devamı

Uğur Sunkar için bugün saat 15.30´da Antalya Barosu önünde bir tören düzenlenecek. Törenin ardından Muratpaşa Camii´ne götürülecek cenazesi, burada ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Uncalı Şehir Mezarlığı´nda toprağa verilecek.

ÜNLÜLERİN AVUKATIYDI

Avukat Sunkar üç yıl önce bir eğlence merkezinde düzenlenen konserine geç çıkarak müşterileri hesap ödememeye teşvik ettiği iddiasıyla sanatçı Yıldız Tilbe'ye işletme sahibi adına dava açmıştı. Sunkar ayrıca, Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol'un vekaleten avukatlığını da üstlenmişti.