06.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
ERGÜN AYAZ - ORHAN UZUN - SONER GÜLEZER - AHMET ÖZ Kocaeli DHA
Karamürsel Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Taşçı’nın sağ ayağına 2, sol ayağına ise 1 olmak üzere toplam 3 kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Ahmet Taşçı burada yapılan ilk müdahalenin ardından ayağında parçalı kemik kırığı olduğu anlaşılınca, daha donanımlı olan Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Taşçı bugün ameliyat edilecek.
Şüpheli Mehmet Yılmaz’ın poliste verdiği ilk ifadesinde “Neden vurdun?” sorusuna, “Ateş ettim vurdum. Oldu bir kere” dediği öğrenildi.
Soruşturmada saldırının nedeni de ortaya çıktı. ‘Yağlı güreşin yatağı’ olarak bilinen Karamürsel İlçesi Belediyesi’nin, kadrosundaki 4 başpehlivan güreşçisini Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna göndermek istemesinin olaya neden olduğu belirtildi.
Karamürsel Belediye Başkanı Ak
Partili İsmail Yıldırım’ın bu güreşçileri Gençlik Spor İl Müdürlüğü kadrosuna aktarmak istemesine Mehmet Yılmaz tepki gösterdi. İddiaya göre Yılmaz, “Beni oraya gönderemezsiniz. Israr ederseniz istifa ediyorum” dedi. İstifası kabul edilen Yılmaz’a, tazminatı ödendi. Ancak Mehmet Yılmaz bu durumu hazmedemeyerek iki gün önce de Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a hakaret edip tehditte bulundu.
Mehmet Yılmaz dün sabah ustası Ahmet Taşçı ile karşılaştı. Taşçı’nın ona Belediye Başkanını tehdit etmekle hatalı davrandığını söylediği, Yılmaz’ın silahını çekerek Ahmet Taşçı’yı vurduğu öğrenildi.