Gündem Çirkin ifadeler sonrası kovuldu

Çirkin ifadeler sonrası kovuldu

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Boşnaklara yönelik skandal ifadeler kullanan Sabah gazetesi yazarı ve Beyaz TV spor yorumcusu Kütahyalı, oluşan kamuoyu tepkisinin ardından kanaldan kovuldu. RTÜK de programı incelemeye aldı...

Çirkin ifadeler sonrası kovuldu

Beyaz TV’deki “Beyaz Futbol” programının yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, geçtiğimiz Pazar akşamı yayınlanan programda Boşnak halkına yönelik çirkin bir yakıştırmada bulundu. Bu sözler ertesi gün sosyal medyaya yansıyınca Kütahyalı’ya yönelik tepki çığ gibi büyüdü. Balkan dernekleri ve federasyonları yaptıkları ortak açıklamada “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, aşağılayıcı, terbiyesizce olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” denildi. MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı’nın sözlerine büyük tepki göstererek, “Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Basketbolcuların tepkisi

Çirkin ifadeler, Boşnak kökenli sporcuları da rahatsız etti. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırarak, “Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum” açıklamasını yaptı. NBA’de forma giyen Cedi Osman, Fenerbahçe Doğuş’un kaptanı Melih Mahmutoğlu ve Beşiktaş Sampo Japan’ın genç yıldızı Kenan Sipahi’nin de arasında olduğu Boşnak kökenli basketbolcular da yaptıkları açıklamalarla Kütahyalı’yı kanıyıp, yetkilileri göreve çağırdı.

Haberin Devamı

‘Bedel ödetecek gücü var’

Oluşan tepkiler sosyal medyayla sınırlı kalmadı. Şişli’deki televizyon kanalı önünde toplanan bir grup Boşnak, Kütahyalı’yı ve kanalı protesto etti. Televizyon kanalının Kütahyalı ile yollarını ayırdığını açıklaması üzerine grup, eylemini İstiklal Marşı okuyarak sonlandırdı. “Kanal yönetimiyle yaptığımız toplantı sonrası Rasim Ozan Kütahyalı’yla yollarımızı ayırma kararı aldık. Beyaz Tv olarak tüm dünyadaki Boşnak kardeşlerimizden özür diliyoruz” diyen Beyaz Futbol programının yapımcısı Ertem Şener’in, “Şer güçler Rasim Ozan Kütahyalı’ya bilinçli bir operasyon yaptılar. Evet, Rasim yanımızda yok şu anda ama şunu belirtelim. Rasim’in tüm düşmanlarına bedelini ödetecek gücü vardır” ifadesi de dikkati çekti. Öte yandan Sanica Boru da, Beyaz Futbol ve Derin Futbol’un sponsorluğundan çekildiğini duyururken, Kütahyalı’nın köşe yazarlığı yaptığı Sabah gazetesinden de kovulduğu iddia edildi.

Çirkin ifadeler sonrası kovuldu

İstanbul’da 3 suç duyurusu

Kütahyalı hakkında tepki çeken sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na üç ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

Kütahyalı hakkında, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Süleyman Nadir Ataman ile Hüseyin Sağ ile avukat Ali Çezik savcılığa başvurarak Kütahyalı’nın “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı