Gündem CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi! Hemen sobada yakmak istedi

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi! Hemen sobada yakmak istedi

15.11.2022 - 13:23 | Son Güncellenme:

İstiklal Caddesi'ndeki patlamayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir, Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. O teröristin yakalandığı evi CNN Türk görüntüledi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ne TNT türü patlayıcı bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. E

Haberin Devamı

kipler, kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler'e gittiğini tespit etti. Esenler'de yapılan operasyonun ardından kadının Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan bir evde olduğu bilgisine ulaşan ekipler buraya yaptıkları operasyonla Ahlam Albashır'ı yakaladı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin evini CNN Türk görüntüledi. CNN Türk muhabiri Merve Tokaz evin içinden tüm detayları aktardı;

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi Hemen sobada yakmak istedi

İstiklal patlamasının bir numaralı faili kadın terörist Ahlam Albashir... Ekipler tarafından bu noktada Küçükçekmece, Gecekuşu Sokak'ta bu adreste gözaltına alınmıştı. Burası 3 katlı bir apartman. Türkiye'de kaldığı adres bu değildi. Buraya yaşlı bir kadınla birlikte misafir diye getirildi. Burada Suriyeli bir aile yaşıyordu. Herşeyden habersizlerdi aslında. Patlamayı gerçekleştirdikten sonra Küçükçekmece'deki bu adrese geldi terörist. Oldukça tedirgin olduğunu biliyoruz ve buraya endişeli bir şekilde geldi.

Haberin Devamı

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi Hemen sobada yakmak istedi

Evin salonunda yaklaşık 5 dakika boyunca oturdu ve Ailenin ifadelerine göre burada telefonuyla mesajlaştıktan sonra evin soğuk olduğunu söyledi. Şu detayı da paylaşalım... Patlamayı gerçekleştirdiği kıyafetler, o kamuflajlı pantolunu ve siyah üstüydü. Kıyafetlerini bu eve geldikten sonra hızlı bir şekilde değiştirdi ve hemen mutfaktaki çekmeceyi açarak kıtafetlerini çöp kutusuna atmak istedi.

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi Hemen sobada yakmak istedi

HEMEN SOBADA YAKMAYA ÇALIŞTI

Sonrasında ise ev sahibi olan kadın mutfağa geldi. Dedi ki; "Ne yapıyorsun, kıyafetlerini neden atıyorsun?"
Ev sahibi olan kadından, bu kıyafetleri sobaya atıp yakmasını istedi. Kadın teröristin izini kaybettirmek için nasıl bir çaba sarf ettiğini de bu hareketiyle görmüş oluyoruz.

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi Hemen sobada yakmak istedi

Kıyafetlerini değiştirdikten sonra hemen yatacağı bu odaya geldi. Terörist geceyi burada geçirmeyi planlıyordu.

Eve geldiği poşet ve paraları da görebiliyoruz. Üzerinde bilekleri görebiliyoruz. Yine adaptör var. Yine teröristin kullanmış olduğu yüzük ve hapı da görüyoruz.

CNN Türk bombacı teröristin saklandığı o eve girdi Hemen sobada yakmak istedi

Gece 02.50 sularıydı... Operasyon timleri kadının bu adreste olduğunu belirledikten sonra sessiz, itinalı bir şekilde bu adrese geldi. Sessizce çıkıldı ve kapıyı çaldıktan sonra polis ekipleri içeriye girdi. Kadın terörist sesleri duyduktan sonra ne yaptı? Burada perdeli bir balkon var. Bu perdeyi açtı. .Kaçmak için plan yaptı ki hemen camı kırarak kendisini aşağıya atmaya çalıştı. Yakalanmamak için aslında her şeyi göze aldığını ifade edelim.

Haberin Devamı

"BİZ DE ŞAŞKINIZ"

Mahalle sakinlerinden Zeki Erbek, "Gece saatlerinde burada bir kadını aldılar. Taksim'deki patlama olayında dolayı buraya baskın yaptılar. Mahallemizde böyle bir şey nasıl yaşandı inanın biz de şaşkınız" dedi. Sezgin Ceylan ise, "Sabaha karşı söylentiler çıktı. Burada birileri oturuyormuş. Misafir olarak göndermişler bombacı kadını. Bir gün sizde kalsın ertesi gün Almanya'ya göndereceğiz demişler. Polisler gece burada nöbet tutuyordu" dedi.